De temperatuur op 25 juni 1862 lag rond de 16,7 °C. De winddruk was 5.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 62%. Bron: KNMI
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
7 mei » Het centrum van Enschede wordt door brand verwoest.
27 juni » Slag bij Gaines'Mill tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Beslissende Zuidelijke overwinning en redding van Richmond.
1 juli » Huwelijk van prins Lodewijk van Hessen-Darmstadt en prinses Alice van het Verenigd Koninkrijk op het eiland Wight.
10 juli » Canonisatie van de HH. Paulus Miki en gezellen ("de 26 martelaren van Nagasaki").
26 november » Lewis Carroll (Charles Dodgson) stuurt het manuscript van Alice's Adventures in Wonderland naar de tien jaar oude Alice Liddell.
8 december » Met het Verdrag van Dappes vindt er een grenscorrectie plaats tussen Frankrijk en Zwitserland.
Trouwdag 2 februari 1888
De temperatuur op 2 februari 1888 lag rond de -7.7 °C. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 92%. Bron: KNMI
22 maart » Onder veenarbeiders in Appelscha breekt een grote staking uit; begin van de georganiseerde stakingen in Nederland.
11 april » Opening van het Concertgebouw in Amsterdam met een inwijdingsconcert waaraan 120 muzikanten en een koor van 500 personen deelnamen.
21 augustus » William Burroughs vraagt octrooi aan op de eerste, commercieel beschikbare rekenmachine.
7 september » Eerste gebruik van de couveuse bij een menselijke baby, Edith Eleanor McLean
8 september » In Engeland vinden de eerste zes wedstrijden ooit plaats van de Football League.
9 december » Herman Hollerith installeert zijn rekenmachine bij het Amerikaanse War Department.
Dag van overlijden 15 januari 1941
De temperatuur op 15 januari 1941 lag tussen -7.8 °C en -0.1 °C en was gemiddeld -3.4 °C. Er was 1,2 mm neerslag gedurende 1,7 uur. Er was 2,0 uur zonneschijn (24%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
4 februari » De Maasbode wordt door de Duitse bezetter verboden en verschijnt niet meer.
4 februari » Roy Plunkett maakt – middels een octrooi-aanvraag – zijn uitvinding van het teflon wereldkundig.
6 februari » Auke Adema wint de zevende Elfstedentocht.
13 februari » Oprichting van de Joodse Raad in Amsterdam op last van de Duitse bezetter.
17 november » Joseph Grew, de Amerikaanse ambassadeur in Japan, meldt het State Department dat Japan van plan is Pearl Harbor aan te vallen. Zijn telegram wordt genegeerd.
28 november » De Nederlandse onderzeeboot O 21 onder commando van Ltz I J.F. van Dulm brengt in de Golf van Cagliari de Duitse onderzeeboot U 95 tot zinken.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I98572.php : benaderd 12 mei 2025), "Johanna Berendina Wechgelaer (1862-1941)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.