De temperatuur op 5 februari 1923 lag tussen 1,2 °C en 3,6 °C en was gemiddeld 2,1 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
5 april » Firestone Tire and Rubber Company in Ohio begint met de productie van luchtbanden.
13 mei » Zaligverklaring van Robertus Bellarminus (1542-1621), Italiaans theoloog en kardinaal.
23 mei » Oprichting van Sabena, de nationale luchtvaartmaatschappij van België.
24 oktober » Oprichting van de Albanese voetbalclub KS Flamurtari Vlorë.
6 november » Jacob Schick verkrijgt een octrooi op 's werelds eerste elektrische scheerapparaat.
2 december » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de vierde keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-0 te winnen van naaste belager Argentinië.
Trouwdag 11 november 1949
De temperatuur op 11 november 1949 lag tussen 6,9 °C en 12,0 °C en was gemiddeld 9,0 °C. Er was 3,8 mm neerslag gedurende 4,3 uur. Er was 2,6 uur zonneschijn (29%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
24 februari » De eerste tweetrapsraket met vloeibare brandstof bereikt in White Sands (Verenigde Staten) een hoogte van 40 kilometer.
14 mei » Benoeming van Léon Lommel tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Luxemburg.
12 september » Na een verschijningsverbod van vier jaar mag het dagblad De Telegraaf weer verschijnen.
21 september » Communisten roepen de Volksrepubliek China uit.
1 oktober » Koningin Juliana onthult een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Razzia van Putten.
15 december » West-Duitsland wordt deelnemer van het Marshallplan.
Dag van overlijden 6 mei 1996
De temperatuur op 6 mei 1996 lag tussen -2.3 °C en 14,6 °C en was gemiddeld 7,6 °C. Er was 9,6 uur zonneschijn (63%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
1 februari » De commissie Van Traa publiceert kritische conclusies naar aanleiding van de IRT-affaire.
27 februari » Een kettingbotsing met meer dan 200 voertuigen veroorzaakt 10 doden in Deinze.
18 april » 18 toeristen worden gedood en 15 gewond bij een bomaanslag bij de piramides van Gizeh.
3 mei » Celestine Babayaro van RSC Anderlecht wint de Ebbenhouten Schoen als beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Belgische Jupiler Pro League.
25 juli » Oud-president Pierre Buyoya grijpt de macht in Burundi na het uiteenvallen van de regering en een coup van het leger.
2 oktober » Bij wielrenner Lance Armstrong wordt teelbalkanker geconstateerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I9500.php : benaderd 12 mei 2025), "Jacob Sjoerd Buisman (1923-1996)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.