Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 24 januari 2023.
De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 30 december 1942 lag tussen -1,0 °C en 4,3 °C en was gemiddeld 1,6 °C. Er was 2,9 mm neerslag gedurende 2,3 uur. Er was 1,8 uur zonneschijn (23%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
1 januari » Het Nederlandse handbal, sinds 1926 opererend onder de vleugels van het Koninklijk Nederlands Gymnastiek Verbond, komt op eigen benen te staan met de oprichting van het Nederlands Handbal Verbond (NHV).
18 januari » Het koopvaardijschip Van Imhoff wordt door een Japans gevechtsvliegtuig tot zinken gebracht. De bewaking en bemanningsleden worden gered, maar meer dan 400 Duitse geïnterneerde burgers verdrinken.
9 maart » Het KNIL capituleert op Java. Japanse jaartelling; 17-3-9.
13 maart » Het dragen van een Jodenster wordt verplicht voor de joden in Nederland, België en Frankrijk.
22 augustus » Brazilië verklaart de oorlog aan Duitsland, Italië en Japan.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I90517.php : benaderd 11 mei 2025), "Norberta Maria Elisabeth IJpelaar (1918-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.