De temperatuur op 25 februari 1955 lag tussen -5 °C en 0.1 °C en was gemiddeld -3.2 °C. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
14 mei » Acht Oost-Europese landen richten het Warschaupact op als reactie op toetreding van West-Duitsland tot de NAVO.
15 mei » Oostenrijk herkrijgt zijn soevereiniteit na de bezetting door nazi-Duitsland (vanaf 1938) en de geallieerden (vanaf 1945).
16 juli » Oprichting van de Rooms-katholieke bisdommen Groningen (afgesplitst van het aartsbisdom Utrecht) en Rotterdam (afgesplitst van het Bisdom Haarlem) in Nederland.
12 augustus » In Zuid-Soedan wordt de uitzonderingstoestand uitgeroepen.
14 september » Oprichting van het Aartsbisdom Ouagadougou en het bisdom Koudougou in Opper-Volta.
24 november » De Fokker F27 Friendship maakt zijn eerste proefvlucht.
Dag van overlijden 14 maart 1955
De temperatuur op 14 maart 1955 lag tussen -1.2 °C en 7,3 °C en was gemiddeld 3,2 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.7 uur. Er was 7,2 uur zonneschijn (61%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I89759.php : benaderd 12 mei 2025), "Thea Froukje Visser (1955-1955)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.