De temperatuur op 17 december 1917 lag tussen -1,4 °C en 1,7 °C en was gemiddeld 0,1 °C. Er was 0,2 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 maart » Het Russische regime van de tsaar komt ten val.
7 juni » Ten zuiden van Houten ontspoort een trein met daarin koningin Wilhelmina.
14 oktober » Het Uruguayaans voetbalelftal wint ook de tweede editie van de Copa América. In de slotwedstrijd wordt naaste concurrent Argentinië met 1-0 verslagen.
15 oktober » In Vincennes vlak buiten Parijs wordt Mata Hari door een vuurpeloton geëxecuteerd, op grond van spionage voor Duitsland.
10 november » De Derde Slag om Ieper gestreden tijdens de Eerste Wereldoorlog.
26 december » De Slag om Jeruzalem is afgelopen. De Eerste Wereldoorlog in en rond Jeruzalem is afgelopen. De Britten winnen de slag.
Trouwdag 1 december 1951
De temperatuur op 1 december 1951 lag tussen 2,5 °C en 10,4 °C en was gemiddeld 7,4 °C. Er was 4,7 uur zonneschijn (58%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
28 januari » Opening van het Estádio Fonte Nova in Salvador, Brazilië.
3 maart » In Buenos Aires worden de eerste Pan-Amerikaanse Spelen uit de geschiedenis afgesloten. Gastland Argentinië eindigt als eerste in het medailleklassement, met 68 gouden, 44 zilveren en 38 bronzen medailles.
7 maart » In een moskee in Teheran wordt de minister-president van Perzië, Ali Razmara, vermoord door een lid van de fundamentalistische moslimorganisatie Fedayan I-Islam.
17 juli » Wim van Est rijdt als eerste Nederlander in de Gele Trui na de 12e etappe in de Tour de France.
2 oktober » De eerste Nederlandse televisiezender, Nederland 1, wordt gelanceerd.
25 november » In Quito wordt het Estadio Olímpico Atahualpa officieel in gebruik genomen.
Dag van overlijden 17 maart 1988
De temperatuur op 17 maart 1988 lag tussen -1.1 °C en 8,6 °C en was gemiddeld 4,1 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 7,2 uur zonneschijn (60%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
23 mei » Kroonprins Willem-Alexander belandt in de buurt van Leiden met zijn nog bijna nieuwe Ford Sierra XR 4x4 in de sloot.
28 juni » Apostolische Constitutie Pastor Bonus van Paus Johannes Paulus II over de hervorming van de Romeinse Curie.
18 juli » Oprichting van de Priesterbroederschap van Sint Petrus van traditionalistische priesters die de band met de Heilige Stoel willen behouden.
24 juli » De Spaanse wielrenner Pedro Delgado wint de 75 editie van de Ronde van Frankrijk.
20 september » In de Birmese hoofdstad Rangoon woedt een bloedige strijd tussen militairen en demonstranten, waarbij volgens schattingen binnen 48 uur na de staatsgreep van generaal Saw Maung al 400 tot 500 doden zijn gevallen.
31 oktober » Oprichting Nationaal park van Amerikaans-Samoa door het Amerikaans Congres.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I89652.php : benaderd 7 mei 2025), "Maria Cornelia Buuron (1917-1988)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.