Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 21 augustus 2022.
De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 11 mei 1939 lag tussen 8,6 °C en 17,8 °C en was gemiddeld 12,0 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 4,8 uur zonneschijn (31%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
18 juli » Opening van het Hallenstadion in Zürich.
31 augustus » Operatie Himmler gaat van start. Een Duits radiostation wordt door in Pools legeruniform geklede SS-officieren aangevallen om zo de inval van Nazi-Duitsland op Polen de dag erna te rechtvaardigen.
8 september » De Nederlandse mijnenveger Hr.Ms. Willem van Ewijck loopt op een eigen mijn waardoor 30 mensen om het leven komen.
29 september » Polen wordt verdeeld tussen nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie.
8 november » In München ontsnapt Hitler aan een door Georg Elser gepleegde bomaanslag in de Bürgerbräukeller.
30 november » Begin van de Winteroorlog tussen Finland en de Sovjet-Unie.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I86120.php : benaderd 14 mei 2025), "Catharina Geertruida Maalman (1916-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.