6 februari » Een officieel bondselftal komt voor de eerste maal in een internationale voetbalwedstrijd in actie. Op het exercitieterrein der dienstdoende schutterij aan de Linker Rottekade in Rotterdam wordt met 1-0 verloren van Felixtowe Club.
12 maart » Coca-Cola wordt voor het eerst in flessen verkocht.
14 april » Thomas Edison geeft een demonstratie met de kinetoscoop, een soort voorloper van de filmprojector.
23 juni » Het Internationaal Olympisch Comité wordt opgericht in de Sorbonne in Parijs, op initiatief van baron Pierre de Coubertin.
28 juni » Lieven Gevaert richt in Mortsel een firma op van fotografische producten.
4 juli » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC La Chaux-de-Fonds.
Trouwdag 7 juni 1919
De temperatuur op 7 juni 1919 lag tussen 10,4 °C en 25,8 °C en was gemiddeld 18,4 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 10,5 uur zonneschijn (63%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 maart » De Hongaarse Radenrepubliek wordt uitgeroepen (zie Béla Kun).
28 juni » Ondertekening van het Verdrag van Versailles.
2 augustus » Eerste parachutesprong in de VS.
11 augustus » Friedrich Ebert, de eerste president van de nieuwe Duitse Republiek tekent de grondwet: de Weimarrepubliek is een feit.
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
21 december » In Katowice wordt de Poolse voetbalbond (PZPN) opgericht.
Dag van overlijden 14 april 1967
De temperatuur op 14 april 1967 lag tussen 5,5 °C en 14,1 °C en was gemiddeld 8,9 °C. Er was 11,3 uur zonneschijn (82%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
16 juni » Het Monterey Pop Festival vindt plaats, een 3-daags evenement met o.a optredens van The Who, Jimi Hendrix en Janis Joplin.
29 juni » De Nederlander Willem Cobben treedt af als bisschop van Helsinki (Finland) en wordt opgevolgd door zijn coadjutor en landgenoot Paul Verschuren.
12 juli » Rassenrellen beginnen in Newark New Jersey. De rellen duren vier dagen en 27 mensen komen om.
22 september » Radio-Biafra meldt dat een staatsgreep gericht tegen het regime van kolonel Chukwuemeka Ojukwu in de republiek Biafra is verijdeld en dat de samenzweerders zijn gearresteerd.
18 oktober » Koningin Juliana stelt Gemaal De Blocq van Kuffeler in werking, het gemaal dat Zuidelijk Flevoland droogmaalt.
29 november » Robert McNamara kondigt aan dat hij zal vertrekken als minister van Defensie, en president van de Wereldbank zal worden. Dit is het gevolg van zijn advies aan president Lyndon B. Johnson eerder die maand, om het aantal troepen in Vietnam te bevriezen, het bombarderen te beëindigen, en het vechten aan Zuid-Vietnam over te laten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I78248.php : benaderd 9 mei 2025), "Hermanus Josephus Boschee (1894-1967)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.