De temperatuur op 26 augustus 1914 lag tussen 13,7 °C en 23,4 °C en was gemiddeld 17,0 °C. Er was 0.5 mm neerslag. Er was 5,9 uur zonneschijn (42%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 april » Mexicaanse Revolutie - voor het eerst in de geschiedenis wordt er een luchtbombardement uitgevoerd. Gustavo Salinas werpt enkele bommen op de Cañonero Guerero van generaal Huerta.
2 mei » In Antwerpen richten de politici Van Cauwelaert, Van de Perre en Hendrix de krant De Standaard op.
30 juni » Gandhi wordt gearresteerd in zijn anti-apartheidsstrijd in Zuid-Afrika.
1 augustus » Duitsland, als verdragsgenoot van Oostenrijk-Hongarije, verklaart Rusland de oorlog en valt Luxemburg binnen.
18 oktober » De Slag om de IJzer gaat van start. Franse, maar vooral Belgische, soldaten verdedigen de Noordelijke frontlinie in de Westhoek.
1 november » Bisschopswijding van Petrus Hopmans, Nederlands bisschop van Breda.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I7571.php : benaderd 13 mei 2025), "Johannes Theodorus Bouwmeister (1884-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.