De temperatuur op 15 juni 1905 lag tussen 10,5 °C en 26,6 °C en was gemiddeld 18,8 °C. Er was 11,6 uur zonneschijn (69%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
2 januari » Russische troepen in Port Arthur capituleren voor de Japanse eenheden. De overgave vindt plaats zonder instemming van het Russische oppercommando.
25 januari » Begin van de Slag bij Sandepu in Mantsjoerije
23 februari » Paul Harris sticht in Chicago de Rotary Club.
22 april » Oprichting Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten in Amsterdam. Het initiatief daartoe werd genomen door Jac. P. Thijsse.
7 juni » De unie tussen Noorwegen en Zweden wordt beëindigd. Oscar II van Zweden verklaart dat het voor hem niet mogelijk is om een regering tot stand te brengen, hetgeen zijn koningschap doet eindigen. Noorwegen is vanaf nu een zelfstandig koninkrijk.
26 september » De speciale relativiteitstheorie van Albert Einstein wordt gepubliceerd in het tijdschrift Annalen der Physik.
Trouwdag 29 augustus 1933
De temperatuur op 29 augustus 1933 lag tussen 11,9 °C en 28,0 °C en was gemiddeld 19,7 °C. Er was 12,5 uur zonneschijn (90%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
15 februari » President Franklin Roosevelt ontsnapt ternauwernood aan een moordaanslag.
28 februari » Met de Rijksdagbrandverordening komt er een eind aan vele vrijheden in het Duitse Rijk.
22 maart » Het concentratiekamp Dachau wordt geopend.
30 juni » Een massale demonstratie in Antwerpen tegen oorlog en fascisme.
14 augustus » Emilio Comici en de gebroeders Dimai beklimmen als eerste de onmogelijk geachte noordwand van de Cima Grande (Drei Zinnen).
10 oktober » Het eerste synthetische wasmiddel (Dreft) komt op de markt.
Dag van overlijden 9 augustus 1956
De temperatuur op 9 augustus 1956 lag tussen 14,3 °C en 22,0 °C en was gemiddeld 17,8 °C. Er was 8,4 uur zonneschijn (56%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
13 juni » In het Duitse weekblad Der Spiegel verschijnt het artikel Zwischen Königin und Rasputin waarin wordt gemeld dat koningin Juliana onder invloed van een zekere Greet Hofmans zou staan.
15 juni » John Lennon en Paul McCartney ontmoeten elkaar voor het eerst.
15 juni » Technische Universiteit Eindhoven opgericht
28 juni » De protesten in het Poolse Poznań beginnen. Ze vormen een aanleiding voor de Hongaarse Opstand in datzelfde jaar.
29 oktober » Na geheime besprekingen met Groot-Brittannië en Frankrijk valt Israël de Sinaï binnen.
4 november » Sovjettroepen trekken Hongarije binnen om de Hongaarse opstand die op 23 oktober begon, de kop in te drukken. Duizenden komen om, meer raken gewond en bijna een kwart miljoen mensen verlaten het land. Als gevolg hiervan werd in Amsterdam Felix Meritis bestormd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I75620.php : benaderd 8 mei 2025), "Gijsberdina Cornelia van de Leur (1905-1956)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.