Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 12 maart 2021.
De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 27 juni 1940 lag tussen 7,7 °C en 18,9 °C en was gemiddeld 12,9 °C. Er was 7,0 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was 11,3 uur zonneschijn (68%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
10 mei » De gezant van Duitsland Julius Graf von Zech-Burkersroda reikt om 6:00 's ochtends de verklaring van bezetting uit aan de minister van Buitenlandse Zaken Eelco van Kleffens. Hiermee vervalt de Nederlandse neutraliteit en wordt het leger in stelling gebracht. België wordt onaangekondigd aangevallen, het begin van de achttiendaagse veldtocht.
28 mei » De Belgische koning Leopold III capituleert met zijn troepen (zie België in de Tweede Wereldoorlog).
9 juni » Noorwegen capituleert voor de Duitsers.
10 juni » Italië verklaart de oorlog aan Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.
3 juli » De Britse Royal Navy vernietigt een deel van de Franse vloot tijdens de aanval op Mers-el-Kébir.
27 september » Duitsland, Italië en Japan ondertekenen het Driemogendhedenpact.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I75569.php : benaderd 14 mei 2025), "Maria Wilhelmina Wagemakers (1920-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.