14 maart » Heiligverklaring van Liduina van Schiedam door Paus Leo XIII.
6 april » De Fransen nemen Ségou in, en veroveren daarmee het dal van de Niger.
10 juli » Wyoming wordt een staat van de Verenigde Staten.
27 juli » Vincent van Gogh schiet zichzelf in de borst met een revolver. Aan zijn verwondingen overlijdt hij twee dagen later, op 29 juli.
6 augustus » William Kemmler sterft als eerste mens op de elektrische stoel.
1 oktober » Het Yosemite National Park in de Amerikaanse staat Californië wordt opgericht.
Trouwdag 6 juni 1919
De temperatuur op 6 juni 1919 lag tussen 10,7 °C en 17,0 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 0.9 mm neerslag. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 januari » Ierse Onafhankelijkheidsverklaring wordt aangenomen door het parlement van de Ierse Republiek.
28 april » Officiële instelling van de Volkenbond tijdens de vredesbesprekingen in Versailles.
4 mei » Leden van de 4 mei-beweging demonstreren op het Tiananmen-plein tegen het verdrag van Versailles en het onvermogen van de Chinese regering.
14 augustus » Oprichting van de Poolse voetbalclub Ruch Radzionków.
16 oktober » Inwijding van de Sacré-Cœurbasiliek in Parijs door kardinaal Léon-Adolphe Amette.
28 november » Oprichting van de Duitse hockey- en tennisclub Der Club an der Alster.
Dag van overlijden 12 maart 1974
De temperatuur op 12 maart 1974 was gemiddeld 5,0 °C. Er was 3,0 mm neerslag gedurende 5,1 uur. Er was 0.5 uur zonneschijn (4%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
6 april » In Brighton (Engeland) wint ABBA het 19e Eurovisiesongfestival, met het liedje Waterloo.
9 april » Opening van het Ghenceastadion, een voetbalstadion in Boekarest, Roemenië en de thuisbasis van Steaua Boekarest.
12 mei » Excelsior wint met 5-1 van Vitesse en is daarmee kampioen van de eerste divisie.
3 juli » Het Nederlands voetbalelftal wint met 2-0 van Brazilië bij het WK voetbal 1974 in West-Duitsland. Johan Neeskens en Johan Cruijff scoren in Dortmund.
24 november » Twee Palestijnse kapers steken op Schiphol een Vickers VC-10 van British Airways in brand en geven zich daarna over. Ze worden vrijgelaten na de kaping van een Brits vliegtuig dat is geland in Tunis.
13 december » Malta wordt een republiek.
Dag van begraven 16 maart 1974
De temperatuur op 16 maart 1974 lag tussen 4,4 °C en 9,8 °C en was gemiddeld 8,0 °C. Er was 2,2 mm neerslag gedurende 2,3 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
9 april » Opening van het Ghenceastadion, een voetbalstadion in Boekarest, Roemenië en de thuisbasis van Steaua Boekarest.
1 juli » Beëdiging van Walter Scheel als vierde bondspresident van West-Duitsland.
15 juli » Een door Griekenland gesteunde staatsgreep op Cyprus, waarbij de president, aartsbisschop Makarios, wordt afgezet, leidt bijna tot een oorlog tussen de Navo-partners.
21 juli » De Belgische wielrenner Eddy Merckx wint de Ronde van Frankrijk.
10 september » Guinee-Bissau wordt onafhankelijk van Portugal.
4 december » Onderweg naar Mekka raakt een DC-8 vliegtuig van Martinair een bergwand op Sri Lanka. Alle 191 inzittenden komen om: 184 Indonesische pelgrims en 7 Nederlandse bemanningsleden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I73750.php : benaderd 8 mei 2025), "Johannes Hermannus Hinderikus Dümmer (1890-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.