De temperatuur op 29 augustus 1906 lag tussen 5,5 °C en 22,3 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 12,4 uur zonneschijn (90%). De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
12 maart » Stormvloed van 1906 na extreem hoog water op de Westerschelde. Diverse zeedijken breken door, met grote schade tot gevolg. Doordat de stormvloed overdag plaatsvindt, vallen er geen doden. Net over de grens in het Waasland verdrinken in totaal 8 mensen.
15 juni » Aanvaring tussen twee schepen nabij Den Helder, 11 doden.
4 juli » Goedkeuring van de Priestercongregatie van het Heilig Hart van Jezus door paus Pius X.
3 september » De Vereniging Natuurmonumenten doet haar eerste aankoop, het Naardermeer.
22 september » Oprichting Wassenaarse hockeyclub HGC.
6 december » De Britse overheid verleent zelfbestuur aan de vroegere boerenrepubliek Transvaal.
Dag van overlijden 2 december 1957
De temperatuur op 2 december 1957 lag tussen -6.7 °C en 5,8 °C en was gemiddeld -0.9 °C. Er was 2,0 uur zonneschijn (25%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
4 januari » Elvis Presley wordt goedgekeurd voor militaire dienst.
14 maart » Jean van de Velde, Nederlands regisseur, scenarioschrijver en producer
9 mei » Paul-Henri Spaak wordt secretaris-generaal van de NAVO.
28 september » België - Inhuldiging van de 'kleine ring' rond Brussel.
31 oktober » Stroomuitval in Minnesota, waardoor een van de patiënten van Dr. Lillihei sterft en zijn vriend Earl Bakken gestimuleerd wordt de pacemaker uit te vinden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I72596.php : benaderd 12 mei 2025), "Francisca Martina Theododra van Gijzel (1906-1957)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.