14 maart » Heiligverklaring van Liduina van Schiedam door Paus Leo XIII.
20 maart » Otto von Bismarck wordt ontslagen als Duits rijkskanselier.
6 april » De Fransen nemen Ségou in, en veroveren daarmee het dal van de Niger.
27 juli » Vincent van Gogh schiet zichzelf in de borst met een revolver. Aan zijn verwondingen overlijdt hij twee dagen later, op 29 juli.
29 oktober » De Staten-Generaal, in verenigde vergadering bijeen, verklaren de Nederlandse koning Willem III wegens ziekte buiten staat de regering waar te nemen. Op 23 november van datzelfde jaar zou hij komen te overlijden.
29 december » Het bloedbad van Wounded Knee vindt plaats.
Dag van overlijden 27 december 1944
De temperatuur op 27 december 1944 lag tussen -9,9 °C en 1,2 °C en was gemiddeld -4,3 °C. Er was 5,4 uur zonneschijn (70%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
7 juni » De Belgische koning Leopold III wordt met zijn gezin naar Duitsland gedeporteerd.
20 juni » Het Japans vliegdekschip Hiyo wordt tijdens de Slag in de Filipijnenzee door torpedobommenwerpers van het Amerikaans vliegdekschip Belleau Wood tot zinken gebracht.
13 juli » In Sneek begint de Sneker Bloednacht waarin vier inwoners van Sneek werden geliquideerd als vergelding voor de moord op Gaele van der Kooij, een lid van de Nationalsozialistisches Kraftfahrkorps.
7 september » Bij Vlissingen woedt de hevigste storm ooit in Nederland gemeten; meer dan een uur windkracht 12 met een gemiddelde snelheid van 122km/h.
21 oktober » Aken is de eerste grote Duitse stad die in geallieerde handen valt.
3 november » Vlissingen wordt bevrijd tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I7077.php : benaderd 11 mei 2025), "Jantje Bos (1869-1944)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.