10 januari » De metro van Londen maakt haar eerste rit. Het is de eerste ondergrondse ter wereld.
10 februari » Alanson Crane verkrijgt patent op de brandblusser.
30 april » Mexicaanse troepen vallen het Frans Vreemdelingenlegioen aan in Camarón. Thans feestdag van het Vreemdelingenlegioen.
1 juli » Afschaffing van de slavernij in Suriname, viering Ketikoti.
4 november » Première van de opera Les Troyens à Carthage van Hector Berlioz in Parijs.
8 december » Brand in de Iglesia de la Compañia de Jesus in Santiago, Chile. Dodelijkste gebouwbrand in de moderne geschiedenis. Tussen 2000 en 3000 doden.
Dag van overlijden 19 januari 1902
De temperatuur op 19 januari 1902 lag tussen -3.4 °C en 4,3 °C en was gemiddeld 0.1 °C. Er was 0.9 uur zonneschijn (11%). Bron: KNMI
8 mei » Op Martinique barst een vulkaan uit. Gloeiend hete lava stroomt over de hellingen van de Mont Pelée naar beneden. Ten gevolge van die uitbarsting verliezen vele mensen het leven en wordt de voornaamste stad op het eiland, Saint Pierre, verwoest.
20 mei » Cuba wordt onafhankelijk van de Verenigde Staten.
1 juni » De grote staking van Twentse textielarbeiders verloopt. Op het hoogtepunt van de acties waren 45.000 textielarbeiders werkloos, hetzij door staking, hetzij door uitsluiting.
31 oktober » Voltooiing van de eerste telegraafkabel door de Stille Oceaan.
15 november » In Brussel pleegt de Italiaanse anarchist Gennaro Rubino een mislukte aanslag op koning Leopold II.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I70374.php : benaderd 6 mei 2025), "Alida "Aaltje" Mul (1833-1902)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.