De temperatuur op 3 juni 1861 lag rond de 11,2 °C. Er was 26 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 93%. Bron: KNMI
Van 23 februari 1860 tot 14 maart 1861 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Van Heemstra met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. S. baron Van Heemstra (liberaal).
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
4 februari » Stichting van de Geconfedereerde Staten van Amerika.
18 februari » Jefferson Davis legt de eed af als president van de Geconfedereerde Staten van Amerika.
11 maart » De grondwet van de Geconfedereerde Staten van Amerika wordt aangenomen.
20 maart » Een verwoestende aardbeving vindt plaats in de Argentijnse stad Mendoza.
7 mei » Tennessee treedt toe tot de Geconfedereerde Staten van Amerika.
31 oktober » Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje sluiten het Verdrag van Londen, waarin ze besloten over te gaan tot interventie in Mexico (ook wel bekend als de Tweede Onafhankelijkheidsoorlog)
Trouwdag 23 juni 1881
De temperatuur op 23 juni 1881 lag rond de 17,0 °C. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 80%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
25 januari » Thomas Edison en Alexander Graham Bell richten de Oriental Telephone Company op.
4 maart » Een studie in rood, het eerste Sherlock Holmes verhaal begint.
4 maart » James Garfield wordt beëdigd als 20e president van de Verenigde Staten
1 juni » Eerste Nederlandse openbare telefoonnetwerk wordt in gebruik genomen.
4 juni » De Brabantse Lijn, de spoorlijn die Tilburg met Nijmegen verbindt, wordt geopend.
15 augustus » Opening van de Internationale Elektriciteitstentoonstelling in Parijs.
Dag van overlijden 5 april 1922
De temperatuur op 5 april 1922 lag tussen -0.8 °C en 8,7 °C en was gemiddeld 2,9 °C. Er was 1,3 mm neerslag. Er was 6,7 uur zonneschijn (51%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
16 februari » Het Rotterdams Nieuwsblad begint als eerste dagblad met een strip, Nieuwe Oostersche Sprookjes, van de hand van Henk Backer.
3 april » Jozef Stalin wordt de eerste secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie.
24 juli » Palestina wordt formeel een Brits mandaatgebied.
14 augustus » In de regio Velsen wordt voetbalclub RKVV Velsen opgericht.
27 september » De Griekse koning Constantijn I wordt voor de tweede keer gedwongen afstand te doen van zijn troon (abdiceren) en moet het land verlaten.
4 november » De Britse archeoloog Howard Carter ontdekt het graf van de Egyptische farao Toetanchamon.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I69113.php : benaderd 10 mei 2025), "Antonia Mols (1861-1922)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.