De temperatuur op 18 oktober 1905 lag tussen -0,6 °C en 10,1 °C en was gemiddeld 4,8 °C. Er was 4,1 uur zonneschijn (39%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
15 januari » Bij Loen, Noorwegen veroorzaakt een in een meer gestort rotsblok een tsunami. Er vallen 61 doden.
24 februari » In Zwitserland wordt de Simplontunnel voltooid.
22 maart » Willem Einthoven neemt met zijn snaargalvanometer het eerste elektrocardiogram op.
30 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt zijn eerste officiële interland. België was de tegenstander. Na negentig minuten was de stand 1-1; Nederland won uiteindelijk met 4-1.
17 augustus » Kabinet-Kuyper treedt af en wordt opgevolgd door Kabinet-De Meester.
26 september » De speciale relativiteitstheorie van Albert Einstein wordt gepubliceerd in het tijdschrift Annalen der Physik.
Trouwdag 8 november 1945
De temperatuur op 8 november 1945 lag tussen 7,2 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 9,4 °C. Er was 8,7 mm neerslag gedurende 6,5 uur. Er was 0.4 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
12 maart » Fusillade van 30 politieke gevangenen op het Weteringplantsoen te Amsterdam.
6 april » Amerikaanse mariniers komen ondanks massale tegenstand aan land bij Okinawa.
23 mei » De prominente NSDAP-er Julius Streicher wordt, ondanks zijn vermomming als kunstenaar, herkend en gearresteerd.
4 augustus » Prinses Juliana en haar familie keren vanuit Canada terug naar Nederland. Ze verbleven daar tijdens de oorlog.
29 oktober » Bisschopswijding van de Nederlander Martin Lucas, apostolisch delegaat in Zuid-Afrika, door kardinaal Pietro Fumasoni Biondi.
31 oktober » Peru wordt een lidstaat van de Verenigde Naties
Dag van overlijden 22 oktober 1982
De temperatuur op 22 oktober 1982 lag tussen 9,8 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 13,9 °C. Er was 0,1 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 7,3 uur zonneschijn (71%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
3 april » Falklandoorlog: de VN eist dat Argentinië zich van de Falklandeilanden terugtrekt. Argentinië wijst dit af en het Verenigd Koninkrijk kiest ervoor om oorlog te verklaren.
6 juni » De invasie van Libanon begint als Israëlische troepen Libanon binnentrekken.
12 september » De Amerikaanse tennisser Jimmy Connors wint de US Open door de Tsjech Ivan Lendl te verslaan.
16 september » In de Palestijnse vluchtelingenkampen Sabra en Shatila bij Beiroet in Libanon richten christelijke milities o.l.v. Elie Hobeika en onder toeziend oog van militairen van Israël een massaslachting aan.
1 november » Paus Johannes Paulus II bezoekt Ávila in Spanje voor de herdenking van de 400e sterfdag van Theresia van Ávila.
3 december » Jannes van der Wal wordt wereldkampioen dammen in São Paulo.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I68557.php : benaderd 12 mei 2025), "Jan Willems (1905-1982)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.