De temperatuur op 13 februari 1912 lag tussen 2,5 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 0.8 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
12 februari » China gaat over op de gregoriaanse kalender.
15 februari » In Amsterdam wordt de Stichting Bouwfonds Handwerkers Vriendenkring opgericht om joodse Amsterdammers betere huisvesting te kunnen bieden.
12 maart » Oprichting van de Nederlandse Honkbalbond, de voorloper van de KNBSB.
6 april » De Duitse zwemmer Kurt Bretting verbetert in Brussel het wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 1.02,4. Het oude record (1.02,8) stond sinds 15 april 1910 op naam van de Amerikaan Charles Daniels.
15 april » Het passagiersschip Titanic zinkt op haar eerste overtocht; ongeveer 1500 mensen komen bij die ramp om.
16 juni » Rusland en Frankrijk sluiten een marineverdrag.
Trouwdag 19 oktober 1939
De temperatuur op 19 oktober 1939 lag tussen 7,4 °C en 9,2 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was 4,7 mm neerslag gedurende 3,8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
28 maart » Einde Spaanse Burgeroorlog, generaal Francisco Franco verovert Madrid.
13 juni » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Benkoelen in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat Palembang.
3 september » Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk verklaren de oorlog aan nazi-Duitsland.
10 september » Canada verklaart Duitsland de oorlog.
26 september » KLM Douglas DC-3 PH-ASM 'Mees' wordt bij Helgoland door een Duits marinevliegtuig onder vuur genomen. 65 kogels treffen het toestel en treft een Zweeds passagier dodelijk. Het toestel kan echter de vlucht vervolgen en landt veilig op Schiphol.
8 oktober » Duitsland annexeert westelijk Polen.
Dag van overlijden 12 juni 1990
De temperatuur op 12 juni 1990 lag tussen 10,6 °C en 14,0 °C en was gemiddeld 12,2 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
18 januari » De FBI betrapt de burgemeester van Washington, Marion Barry, op heterdaad bij het gebruiken van cocaïne.
21 maart » Namibië wordt onafhankelijk.
20 juli » In Seattle (Verenigde Staten) wordt het startschot gegeven voor de tweede "Goodwill Games", een vierjaarlijkse sportmanifestatie gesticht in 1986 door Ted Turner met de bedoeling de relatie tussen de V.S. en de Sovjet-Unie te verbeteren.
29 juli » Met ruim 1.200.000 bezoekers sluiten musea in Amsterdam en Otterlo hun deuren op de laatste dag ter, herinnering dat Vincent van Gogh, 100 jaar geleden overleed.
6 augustus » De Verenigde Naties kondigt sancties tegen Irak af na de inval in Koeweit. Met dertien stemmen voor en twee onthoudingen (van Cuba en Jemen) beslist de Veiligheidsraad om economische maatregelen te nemen.
31 oktober » Ondertekening GENT-akkoorden door de Nederlandse en Vlaamse onderwijsministers
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I68552.php : benaderd 14 mei 2025), "Hendrika Pouwlina van den Dungen (1912-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.