29 januari » Karl Benz deponeert de rechten voor de ’Patent Motorwagen’, die algemeen wordt beschouwd als het eerste voertuig dat specifiek werd ontworpen om door een verbrandingsmotor te worden aangedreven. Deze wordt algemeen gezien als de eerste auto.
14 maart » Firmin Lambot, Belgisch wielrenner († 1964)
8 mei » De eerste Coca-Cola wordt verkocht.
29 mei » John Pemberton begint Coca-Cola te adverteren.
3 juli » Carl Benz maakt een proefritje met zijn eerste auto, te Mannheim.
31 oktober » Opening van de Dom Luis I-brug in de Portugese stad Porto.
Trouwdag 27 januari 1909
De temperatuur op 27 januari 1909 lag tussen -8.8 °C en 5,0 °C en was gemiddeld -3.4 °C. Er was 7,6 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
21 februari » De Rotterdamse politie stelt een rijwielbrigade in.
4 maart » William Howard Taft wordt beëdigd als 27e president van de Verenigde Staten
31 maart » Servië accepteert Oostenrijks gezag over Bosnië en Herzegovina.
18 april » Jeanne d'Arc wordt in Rome zalig verklaard.
27 juni » In Etten-Leur vindt de eerste gemotoriseerde vlucht boven Nederland plaats. De piloot is de Franse luchtvaartpionier Charles de Lambert.
26 juli » In Catalonië begint de Tragische week, een opstand die hardhandig wordt neergeslagen.
Dag van overlijden 24 maart 1966
De temperatuur op 24 maart 1966 lag tussen 0.5 °C en 7,3 °C en was gemiddeld 3,4 °C. Er was 5,5 mm neerslag gedurende 2,7 uur. Er was 3,6 uur zonneschijn (29%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I66159.php : benaderd 8 mei 2025), "Elodia van Landschoot (1886-1966)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.