De temperatuur op 13 maart 1912 lag tussen 5,5 °C en 8,8 °C en was gemiddeld 7,2 °C. Er was 1,6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
4 april » Tibet verklaart zich onafhankelijk van China.
10 april » De Titanic verlaat de haven van Southampton, Engeland.
26 mei » De Duitse voetbalbond verbiedt schoolvoetbal en de aanwezigheid van vrouwelijk publiek bij voetbalwedstrijden.
20 juli » De Amerikaanse zwemmer Duke Kahanamoku verbetert in Hamburg het wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 1.01,6. Het oude record (1.02,4) stond sinds 6 april van hetzelfde jaar op naam van de Duitser Kurt Bretting.
15 augustus » Open brief van Jules Destrée aan Belgisch koning Albert I met de legendarische woorden: "Er zijn geen Belgen, Sire."
3 december » Einde van de eerste Balkanoorlog.
Trouwdag 9 mei 1938
De temperatuur op 9 mei 1938 lag tussen -2.1 °C en 15,0 °C en was gemiddeld 7,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 13,0 uur zonneschijn (85%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
7 februari » België - Oprichting van twee cultuurraden: een Nederlandstalige en een Franstalige.
11 maart » Na chantage van Hitler en om een oorlog met nazi-Duitsland te vermijden treedt Oostenrijks kanselier Kurt von Schuschnigg af.
18 maart » Expropiación Petrolera: De Mexicaanse president Lázaro Cárdenas nationaliseert de olie-industrie.
6 april » Ontdekking van teflon door Roy Plunkett.
27 september » Het passagiersschip Queen Elisabeth wordt te water gelaten en gedoopt door Koningin-gemalin Elisabeth. Het schip speelt een belangrijke rol in WO II als snel troepenschip.
22 oktober » Demonstratie van de xerografie door Chester Carlson.
Dag van overlijden 3 september 1994
De temperatuur op 3 september 1994 lag tussen 9,7 °C en 18,5 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 12,9 mm neerslag gedurende 5,2 uur. Er was 1,1 uur zonneschijn (8%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
1 januari » In Nederland treedt de Algemene wet bestuursrecht in werking.
12 februari » Na de rechtse blanke partijen besluit ook de Inkatha Vrijheidspartij niet deel te nemen aan de eerste algemene verkiezingen die eind april worden gehouden in Zuid-Afrika.
21 september » Ontevreden Berbers, een aanzienlijke minderheidsgroep in Algerije, houden een algemene staking en grote protestmarsen.
1 november » Vijf kinderen komen om het leven bij een bomaanslag op een begraafplaats in de Algerijnse stad Mostaganem tijdens een plechtigheid op de 40ste verjaardag van het begin van de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog.
4 november » De leider van de Bosnische Serviërs, Radovan Karadžić, kondigt een algehele mobilisatie af.
8 november » De Franse politie pakt meer dan zeventig mensen op bij een actie tegen vermeende aanhangers van de Groupe Islamique Armé (GIA), de gewelddadigste groep moslim-extremisten die in Algerije vecht voor een islamitisch regime.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I63032.php : benaderd 11 mei 2025), "Hillechien Wever (1912-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.