De temperatuur op 19 maart 1872 lag rond de 5,9 °C. De winddruk was 23 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. De relatieve luchtvochtigheid was 62%. Bron: KNMI
Van 4 januari 1871 tot 6 juli 1872 was er in Nederland het kabinet Thorbecke III met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
Van 6 juli 1872 tot 27 augustus 1874 was er in Nederland het kabinet De Vries - Fransen van de Putte met als eerste ministers Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) en I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
26 maart » Bij Owens Valley (Californië) ontstaat een aardverschuiving over 50 kilometer lengte.
9 april » Samuel R. Percy verkrijgt octrooi op melkpoeder.
10 mei » Victoria Woodhull wordt de eerste vrouw die wordt genomineerd voor president van de Verenigde Staten.
30 november » Eerste voetbalinterland ooit, gespeeld op Hamilton Crescent, Glasgow, tussen Schotland en Engeland, eindigt in 0-0 ten overstaan van 4.000 toeschouwers.
9 december » P.B.S. Pinchback wordt de eerste zwarte gouverneur van een Amerikaanse staat.
Trouwdag 13 maart 1903
De temperatuur op 13 maart 1903 lag tussen -1.3 °C en 12,4 °C en was gemiddeld 5,4 °C. Er was 6,1 uur zonneschijn (52%). Bron: KNMI
18 januari » Guglielmo Marconi brengt een radioverbinding tot stand tussen de Verenigde Staten en Engeland. Het was een bericht in morse van president Theodore Roosevelt aan de Engelse koning Edward VII.
11 maart » België - Priester Adolf Daens houdt in het Parlement een toespraak tegen de Katholieke partij.
2 augustus » Onsuccesvolle opstand van de Macedoniërs tegen het Ottomaanse Rijk.
15 september » Drie schepen uit Arnemuiden vergaan tijdens stormweer, 10 vissers verdrinken.
1 oktober » Oprichting van de Duitse voetbalclub SV Babelsberg 03.
17 december » Orville Wright maakt de eerste gemotoriseerde vlucht ter wereld, met de Wright Flyer (of mogelijk de Flyer I) te Kitty Hawk.
Dag van overlijden 8 april 1945
De temperatuur op 8 april 1945 lag tussen 3,1 °C en 12,4 °C en was gemiddeld 6,9 °C. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
13 februari » Een bombardement door de geallieerden verwoest de Duitse stad Dresden.
30 maart » Tweede Wereldoorlog: Russische troepen vallen Oostenrijk binnen en bezetten Wenen. Canadese troepen die enkele dagen eerder bij Rees de Rijn zijn overgestoken, passeren bij de Achterhoek de Duits-Nederlandse grens waarmee de bevrijding van Oost-en Noord-Nederland begint.
8 april » Zutphen is bevrijd door Canadezen en de Canadezenbrug is later naar hen genoemd.
15 april » Bevrijding van het concentratiekamp Bergen-Belsen.
9 mei » Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.
17 mei » De Stichting van de Arbeid wordt opgericht, een overlegorgaan tussen overheid, werkgevers en werknemers.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I62117.php : benaderd 9 mei 2025), "Albert Weggemans (1872-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.