De temperatuur op 22 september 1875 lag rond de 11,4 °C. Er was 1 mm neerslag. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 97%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
3 maart » In Parijs gaat Bizets opera Carmen in première. Het publiek is gechoqueerd en jouwt Bizet uit.
15 maart » Paus Pius IX creëert elf nieuwe kardinalen, onder wie de Poolse oud-nuntius in België Mieczyslaw Ledóchowski en de Belgische aartsbisschop van Mechelen Victor Augustus Dechamps.
25 augustus » Als eerste zwemt Matthew Webb Het Kanaal over.
8 september » Oprichting van het Gezelschap van het Goddelijk Woord door de Duitse priester Arnold Janssen.
23 september » William Bonney ("Billy the Kid") wordt voor de eerste keer gearresteerd.
13 oktober » In Deventer wordt de sportclub Utile Dulci opgericht, tegenwoordig de oudste nog bestaande veldsportvereniging van Nederland.
Trouwdag 28 december 1916
De temperatuur op 28 december 1916 lag tussen -3,1 °C en 2,7 °C en was gemiddeld 0,6 °C. Er was 0,3 mm neerslag. Er was 0,5 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
7 februari » Wales wordt een zelfstandige rooms-katholieke kerkprovincie met het Aartsbisdom Cardiff en het Bisdom Menevia.
21 februari » Frankrijk - begin van de Slag om Verdun.
19 juli » De Slag bij Fromelles vindt plaats (ook nog op 20 juli). In de Australische geschiedenisboeken staat deze slag vermeld als "de bloedigste 24 uren van Australië". Meer dan 5500 Australiërs komen om in de strijd tegen de Duitsers, die gestationeerd zijn nabij Fromelles.
28 augustus » Duitsland verklaart de oorlog aan Roemenië.
19 september » De Force Publique onder Charles Tombeur verslaat het leger van Duits-Oost-Afrika in de Slag bij Tabora.
19 september » Oprichting van de Noorse voetbalclub FK Bodø/Glimt.
Dag van overlijden 9 maart 1951
De temperatuur op 9 maart 1951 lag tussen -0.5 °C en 1,5 °C en was gemiddeld 0.5 °C. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
6 januari » Mebyon Kernow, de partij voor de belangen van Cornwall, wordt opgericht.
11 januari » Oprichting van de Rooms-katholieke Bisschoppelijke Hiërarchie in Zuid-Afrika met vier aartsbisdommen en zestien bisdommen. Tot de kerkprovincies behoren ook Basutoland en Swaziland met elk een bisdom.
18 februari » Joseph Baeten volgt de overleden Petrus Hopmans op als bisschop van Breda.
25 februari » Openingsceremonie van de eerste Pan-Amerikaanse Spelen, gehouden in Buenos Aires.
26 juli » De staat van oorlog tussen Nederland en Duitsland wordt beëindigd.
15 september » Encycliek Ingruentium Malorum van Paus Pius XII over het bidden van de rozenkrans.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I61890.php : benaderd 30 april 2025), "Aaltje Frederika Waterborg (1875-1951)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.