De temperatuur op 20 juni 1877 lag rond de 22,6 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 50%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
28 april » In Rotterdam wordt de Willemsspoorbrug over de Nieuwe Maas in gebruik genomen.
10 mei » Roemenië verklaart zichzelf onafhankelijk van Turkije, dit wordt op 26 maart 1881 doorgevoerd na het einde van de Roemeense burgeroorlog.
21 november » Thomas Edison vindt de fonograaf uit.
29 november » Thomas Edison demonstreert voor het eerst zijn fonograaf.
6 december » De eerste editie van The Washington Post verschijnt.
6 december » Thomas Edison maakt de eerste geluidsopname.
Trouwdag 22 november 1905
De temperatuur op 22 november 1905 lag tussen -2,4 °C en 1,4 °C en was gemiddeld -0,5 °C. Er was 1,0 uur zonneschijn (12%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
24 februari » In Zwitserland wordt de Simplontunnel voltooid.
22 maart » Willem Einthoven neemt met zijn snaargalvanometer het eerste elektrocardiogram op.
7 juni » De unie tussen Noorwegen en Zweden wordt beëindigd. Oscar II van Zweden verklaart dat het voor hem niet mogelijk is om een regering tot stand te brengen, hetgeen zijn koningschap doet eindigen. Noorwegen is vanaf nu een zelfstandig koninkrijk.
27 juni » Er breekt muiterij uit op het Russische oorlogsschip Potemkin.
26 september » De speciale relativiteitstheorie van Albert Einstein wordt gepubliceerd in het tijdschrift Annalen der Physik.
21 november » Albert Einstein publiceert zijn massa-energierelatie E=mc² in de Annalen der Physik.
Dag van overlijden 13 februari 1925
De temperatuur op 13 februari 1925 lag tussen 3,1 °C en 10,8 °C en was gemiddeld 6,4 °C. Er was 2,0 uur zonneschijn (20%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
3 maart » Benoeming van Angelo Roncalli tot apostolisch visitator in Bulgarije.
16 april » In Sofia vinden bij een bomaanslag in de Sveta Nedeliakathedraal 150 mensen de dood.
19 april » Oprichting van de Chileense voetbalclub Colo-Colo.
7 juli » Oprichting van de Belgische voetbalclub Koninklijke White Star Club Lauwe.
18 juli » In Duitsland verschijnt Adolf Hitlers boek Mein Kampf.
10 augustus » Stormramp van 1925, een noodweer met zeer zware windstoten en meerdere tornado's richt veel schade aan. Vooral Borculo wordt zwaar getroffen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I61654.php : benaderd 10 mei 2025), "Sophia Christina van Walree (1877-1925)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.