28 januari » Scheepsramp SS Holland tijdens een zware storm op het hoofd van de Nieuwe Waterweg, 16 opvarenden verdrinken.
21 maart » Op de rede van Vlissingen wordt het Engelse schip Tay aangevaren door het Duitse Chemnitz, 14 doden.
22 juni » Goedkeuring van de Congregatie van de Zonen van de Heilige Familie door Paus Leo XIII.
2 augustus » André Dumont ontdekt in de Belgische Kempen belangrijke kolenlagen.
2 december » Gillette verkrijgt het octrooi op het verwisselbare scheermesje.
10 december » De eerste Nobelprijs wordt uitgereikt.
Trouwdag 28 augustus 1924
De temperatuur op 28 augustus 1924 lag tussen 7,2 °C en 18,4 °C en was gemiddeld 12,2 °C. Er was 7,3 uur zonneschijn (52%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 januari » Oprichting van de Féderation Internationale de Hockey (FIH), oftewel de overkoepelende wereldhockeybond, op initiatief van de Fransman Paul Léautey.
24 februari » Johnny Weissmuller doet de 100 meter zwemmen in 57 2/5 seconden en vestigt daarmee een wereldrecord.
1 april » Adolf Hitler wordt veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor zijn deelname aan de Bierkellerputsch. Hij zit slechts negen maanden in de gevangenis, waar hij het eerste deel van zijn boek Mein Kampf schrijft.
20 april » Turkije krijgt onder leiding van Mustafa Kemal Atatürk een nieuwe grondwet.
6 september » Mislukte aanslag op de Italiaanse fascistenleider Mussolini.
1 november » Oprichting van de rooms-katholieke Apostolische administratie Estland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I61129.php : benaderd 30 april 2025), "Catharina Sara de Vrijer (1901-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.