De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 23 februari 1948 lag tussen -4.1 °C en 0.9 °C en was gemiddeld -1.8 °C. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
8 februari » Busongeval te Weerst in de Belgische provincie Luik. Er zijn 24 doden te betreuren.
10 maart » Jan Masaryk, de partijloze minister van Buitenlandse Zaken van Tsjecho-Slowakije wordt dood aangetroffen op de binnenplaats van het ministerie van buitenlandse zaken te Praag, hij is waarschijnlijk uit het raam van zijn kantoor in het ministerie geduwd.
4 september » Abdicatie van Wilhelmina en troonsaanvaarding van Juliana als Koningin der Nederlanden.
6 september » Koningin Juliana wordt ingehuldigd in de Nieuwe Kerk Amsterdam.
24 oktober » Encycliek In Multiplicibus Curis van paus Pius XII met een oproep tot gebed voor vrede in Palestina.
14 december » Oprichting van de Poolse voetbalclub Górnik Zabrze.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I59860.php : benaderd 9 mei 2025), "Koos Visser (1948-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.