De temperatuur op 20 maart 1877 lag rond de 3,1 °C. De winddruk was 16 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 74 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
1 januari » Koningin Victoria wordt uitgeroepen tot keizerin van India.
4 maart » Rutherford B. Hayes wordt beëdigd als 19e president van de Verenigde Staten
11 augustus » Asaph Hall ontdekt twee manen van Mars, Phobos en Deimos.
15 augustus » In hun uitvindersvete behaalt Edison toch nog een kleine overwinning op Bell: door Edisons toedoen op deze dag zeggen we tegenwoordig "hallo" als begroeting aan de telefoon en niet "ahoy" (Bells keuze).
18 augustus » De Amerikaanse astronoom Asaph Hall ontdekt de manen van Mars. Hij noemt ze Phobos en Deimos.
11 december » Het eerste deel van het Kanaal van Deurne werd opgeleverd. Het gaat om het stuk van de Noordervaart in Limburg tot aan de provinciegrens.
Trouwdag 5 november 1904
De temperatuur op 5 november 1904 lag tussen 8,9 °C en 10,7 °C en was gemiddeld 9,8 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
23 januari » De Noorse plaats Ålesund wordt verwoest door een brand.
7 februari » Een groot deel van de Amerikaanse stad Baltimore brandt af.
10 augustus » Priesterwijding van Angelo Roncalli in Rome.
31 oktober » Het Nationaal Congres van Brazilië keurt de Wet voor Verplichte Vaccinatie goed, wat de aanleiding is voor de "Vaccinrevolte".
5 november » De Engelse atleet Alfred Shrubb vestigt het werelduurrecord atletiek in Glasgow: in één uur tijd loopt hij 18742 m.
15 november » Gillette verwerft patent op het veiligheidsscheermes
Dag van overlijden 30 september 1973
De temperatuur op 30 september 1973 lag tussen 8,1 °C en 12,8 °C en was gemiddeld 10,3 °C. Er was 8,2 mm neerslag gedurende 5,0 uur. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
27 juni » President Juan María Bordaberry van Uruguay ontbindt het parlement.
25 augustus » De nationale vrouwenvoetbalelftallen van Finland en Zweden spelen beide de eerste officiële interland uit de geschiedenis. Het onderling duel in Mariehamn eindigt in 0-0.
29 augustus » Het Nederlands voetbalelftal loopt IJsland in Deventer met 8-1 onder de voet in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1974 in West-Duitsland door doelpunten van Willy Brokamp (2), Johan Cruijff (2), Johan Neeskens, René van de Kerkhof, Dick Schneider (strafschop) en Wim van Hanegem.
12 september » Het Nederlands voetbalelftal verslaat Noorwegen in Oslo met 2-1 in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1974 in West-Duitsland. Doelpuntenmakers zijn Johan Cruijff en Barry Hulshoff.
17 oktober » Een aantal OPEC-landen kondigt een olie-embargo af tegen een aantal Westerse landen, wat leidt tot een oliecrisis.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I5977.php : benaderd 30 april 2025), "Mans Boelens (1877-1973)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.