De temperatuur op 1 september 1884 lag rond de 21,4 °C. De winddruk was 13 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 62%. Bron: KNMI
14 maart » Albert van Giffen, Nederlands archeoloog († 1973)
25 augustus » Oprichting van Noorse conservatieve politieke partij Høyre.
23 september » Herman Hollerith patenteert zijn mechanische optelmachine.
15 oktober » Opening van de spoorlijn tussen Winterswijk en Neede.
1 november » Oprichting van de Gaelic Athletic Association in Thurles, Ierland.
6 december » Het Washington Monument is voltooid.
Dag van overlijden 7 mei 1952
De temperatuur op 7 mei 1952 lag tussen 9,2 °C en 17,4 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 10,4 uur zonneschijn (68%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
21 maart » Op de Waalsdorpervlakte wordt het doodvonnis van twee oorlogsmisdadigers, de Nederlander Andries Pieters en de Duitser Artur Albrecht, door een executiepeloton voltrokken.
28 april » Het Vredesverdrag van San Francisco treedt in werking; Japan herwint zijn soevereiniteit.
13 september » Het eerste Jip en Janneke-verhaal verschijnt in het Nederlandse dagblad Het Parool.
31 oktober » Ontploffing allereerste waterstofbom op het atol Eniwetok (VS-tijdsrekening).
19 december » Koningin Juliana onthult het monument De Dokwerker in Amsterdam.
26 december » De oorlogsmisdadigers Herbertus Bikker, Sander Borgers, Klaas Carel Faber, Jacob de Jonge, Willem van der Neut, Willem Polak en Antoine Touseul ontsnappen uit de Koepelgevangenis in Breda.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I59031.php : benaderd 10 mei 2025), "Eudoxie Marie Rosalie Vermeulen (1884-1952)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.