De temperatuur op 20 februari 1868 lag rond de 3,1 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 94%. Bron: KNMI
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
30 januari » Charles Darwin publiceert Variations of Plants and Animals under Domestication
20 februari » Huwelijk van prins Lodewijk van Beieren en aartshertogin Maria Theresia Henriëtte van Oostenrijk-Este in Wenen.
7 augustus » Oprichting van de Rooms-katholieke Apostolische Prefectuur Denemarken.
23 september » Puerto Rico verklaart zich onafhankelijk van Spanje.
28 september » Koningin Isabella II van Spanje vlucht naar Frankrijk.
1 oktober » Het eerste nummer van het rooms-katholieke blad De Maasbode verschijnt.
Trouwdag 19 december 1888
De temperatuur op 19 december 1888 lag rond de 0,9 °C. De winddruk was 8 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 96%. Bron: KNMI
22 maart » Onder veenarbeiders in Appelscha breekt een grote staking uit; begin van de georganiseerde stakingen in Nederland.
11 mei » Verheffing van de Missio sui iuris Belgisch Congo tot Apostolisch vicariaat Léopoldville.
21 augustus » William Burroughs vraagt octrooi aan op de eerste, commercieel beschikbare rekenmachine.
31 augustus » Jack the Ripper slaat voor het eerst toe: hij vermoordt Mary Ann Nichols.
7 september » Eerste gebruik van de couveuse bij een menselijke baby, Edith Eleanor McLean
30 oktober » De Amerikaanse leerlooier John J. Loud verkrijgt octrooi op de kogelpen, een apparaat om leer mee te merken. Hoewel het geen succes wordt, geldt het als de voorloper van de balpen.
Dag van overlijden 16 maart 1942
De temperatuur op 16 maart 1942 lag tussen 1,5 °C en 13,9 °C en was gemiddeld 6,7 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 5,1 uur zonneschijn (43%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
7 februari » Het Uruguayaans voetbalelftal wint voor de achtste keer de Copa América door in de slotwedstrijd met 1-0 te winnen van Argentinië.
9 juli » 9 leden van de verzetsgroep De Oranjewacht, samen met de groep Geuzen van Bernard IJzerdraat uit Schiedam de eerste Nederlandse verzetsgroep worden gefusilleerd door de Duitsers in Fort bij Rijnauwen bij Bunnik. Onder de doden is de oprichter van de groep, Piet Hoefsloot.
9 augustus » In het bezette Kiev winnen fabrieksarbeiders een voetbalwedstrijd van een Duits team met 5-3, waarna het Oekraïense elftal door de Duitsers gevangen wordt gezet. De wedstrijd zou later de geschiedenis ingaan als de 'Dodenwedstrijd'.
9 augustus » Mahatma Gandhi wordt gearresteerd.
7 september » Alle zilveren munten die in Nederland nog in omloop zijn worden door de bezetter uit roulatie genomen.
28 november » Door een brand in de nachtclub Cocoanut Grove in Boston komen 491 mensen om.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I57436.php : benaderd 10 mei 2025), "Helena Christina Vedder (1868-1942)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.