De temperatuur op 26 juli 1852 lag rond de 21,2 °C. De relatieve luchtvochtigheid was 77%. Bron: KNMI
De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
Van 1 november 1849 tot 19 april 1853 was er in Nederland het kabinet Thorbecke I met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
1 januari » In Nederland wordt de postzegel ingevoerd. (Zie ook: Eerste postzegelemissie Nederland)
14 januari » De Franse grondwet van 1852 wordt afgekondigd.
17 januari » De Britten erkennen de Boerenstaat Transvaal.
21 februari » Oprichting van de Vereeniging ten behoeve der Arbeidersklasse te Amsterdam, de eerste woningbouwvereniging van Nederland
9 april » Eedaflegging van de latere koning Leopold II in de Belgische Senaat.
12 november » Op het Proces van Keulen worden de "Keulse Communisten" beschuldigd van hoogverraad. Zeven van de 11 aanwezige beschuldigden worden veroordeeld tot in totaal 36 jaar vestingstraf. Dit proces "besluit de eerste fase van de Duitse arbeidersbeweging" zegt Friedrich Engels.
Trouwdag 7 juni 1895
De temperatuur op 7 juni 1895 lag rond de 20,5 °C. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 58%. Bron: KNMI
4 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Hønefoss BK.
24 maart » Bisschopswijding van Henricus van de Wetering, hulpbisschop van Utrecht, in de Sint Vituskerk te Hilversum.
5 mei » Oprichting van de Duitse voetbalclub Fortuna Düsseldorf.
25 mei » De republiek van Taiwan wordt gesticht, met Tang Ching-sung als president.
11 juli » De Gebroeders Lumière vertonen een eerste film aan wetenschappers.
26 juli » Huwelijk van Marie Sklodowska en Pierre Curie.
Dag van overlijden 2 juli 1907
De temperatuur op 2 juli 1907 lag tussen 6,9 °C en 16,5 °C en was gemiddeld 11,1 °C. Er was 1,4 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
13 januari » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Degerfors IF.
21 februari » De veerboot SS Berlin breekt tijdens een storm in twee stukken op de pier van Hoek van Holland. 128 mensen komen om. Slechts zestien personen overleven de ramp.
24 april » Oprichting van de Egyptische voetbalclub Al-Ahly.
2 juni » In Peking gaan vijf auto's van verschillend fabricaat van start voor een race Peking-Parijs.
12 september » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Real Betis uit de stad Sevilla.
23 september » Grote brand in woningcomplex aan de Marnixstraat te Amsterdam, 8 doden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I54855.php : benaderd 12 mei 2025), "Jan Suvee (1852-1907)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.