De temperatuur op 29 april 1878 lag rond de 14,2 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 47%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
19 februari » Thomas Edison verkrijgt een octrooi op de fonograaf.
20 februari » Kardinaal Gioacchino Pecci wordt gekozen tot Paus Leo XIII.
3 maart » Kroning van Paus Leo XIII in Rome.
1 april » Het licht van Lange Jaap, een vuurtoren in Huisduinen, bij Den Helder wordt voor de eerste maal ontstoken. Lange Jaap is de hoogste gietijzeren toren van Europa.
4 mei » De fonograaf wordt voor het eerst gedemonstreerd.
7 september » William Booth verandert de naam van zijn Christian Mission in The Salvation Army. In Nederlands wordt dit het Leger des Heils genoemd.
Trouwdag 3 augustus 1917
De temperatuur op 3 augustus 1917 lag tussen 13,0 °C en 16,8 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 14,5 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
28 januari » Het Amerikaanse leger staakt de zoektocht naar Pancho Villa.
31 maart » De Verenigde Staten nemen de Maagdeneilanden over na betaling van $25 miljoen aan Denemarken.
15 april » Eerste uitgave van het tijdschrift Forbes ligt in de kiosk.
16 april » Vladimir Lenin keert terug naar Sint-Petersburg na jaren ballingschap.
23 mei » De gemeenteraad van De Bilt-Station (het tegenwoordige Bilthoven) bespreekt alternatieven voor de naam die te vaak verward wordt met De Bilt.
7 november » Begin van de Oktoberrevolutie: Lenin, de aanvoerder van de bolsjewieken, leidt de communisten in een vrijwel bloedeloze staatsgreep tegen de Voorlopige Regering. (In Rusland gold toentertijd de juliaanse kalender en volgens die kalender was het toen 25 oktober.)
Dag van overlijden 17 juni 1958
De temperatuur op 17 juni 1958 lag tussen 12,9 °C en 24,4 °C en was gemiddeld 18,2 °C. Er was 5,4 uur zonneschijn (32%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
7 januari » Laatste stoomlocomotief in reguliere dienst in Nederland.
5 februari » De Amerikaanse luchtmacht verliest een atoombom voor de kust van Georgia, de bom is nog steeds niet teruggevonden.
18 maart » Het Atomium in Brussel wordt voltooid. De enorme uitvergroting van een ijzerkristal moest dienen als de blikvanger op de wereldtentoonstelling (Expo 58) van dat jaar.
2 augustus » Zeezender Radio Mercur begint met haar officiële programma's.
12 september » Jack Kilby presenteert de eerste werkende geïntegreerde schakeling, maar verliest het patent 11 jaar later aan Robert Noyce.
2 november » Bij wedstrijden in Los Angeles verbetert de Amerikaanse atleet Harold Connolly zijn eigen wereldrecord kogelslingeren, van 68,54 naar 68,68 meter.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I54834.php : benaderd 30 april 2025), "Leonardus Suppers (1878-1958)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.