De temperatuur op 17 september 1914 lag tussen 11,7 °C en 17,0 °C en was gemiddeld 13,6 °C. Er was 3,1 mm neerslag. Er was 1,7 uur zonneschijn (13%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 januari » Introductie van de lopende band door Henry Ford.
20 maart » In New Haven, een stad in de Amerikaanse staat Connecticut, vindt het eerste wereldkampioenschap kunstschaatsen plaats.
28 maart » Eerste radio-uitzending in België.
28 juni » Aartshertog Frans Ferdinand van Oostenrijk wordt doodgeschoten in Sarajevo door Gavrilo Princip. Deze gebeurtenis vormt de aanleiding tot de Eerste Wereldoorlog.
23 augustus » Slag bij Bergen, een eerste contact tussen de Duitsers en de Britten als onderdeel van Slag der Grenzen.
6 september » Kroning van Paus Benedictus XV in Rome.
Trouwdag 14 september 1938
De temperatuur op 14 september 1938 lag tussen 11,0 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 15,5 °C. Er was 9,5 mm neerslag gedurende 7,6 uur. Er was 1,1 uur zonneschijn (9%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
10 april » In Oostenrijk wordt een referendum gehouden over de op 13 maart voltrokken Anschluss, de vereniging van Oostenrijk en Duitsland. Een overweldigende meerderheid geeft aan voorstander te zijn.
21 mei » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië in het Apostolisch Vicariaat Pontianak en de Apostolische Prefectuur Bandjarmasin.
26 mei » Adolf Hitler legt in Wolfsburg de eerste steen voor de fabriek van de "Kraft durch Freude"-wagen, het huidige Volkswagen.
26 mei » Eerste uitzending van de AVRO-quiz Hersengymnastiek.
19 juni » Italië wint in Frankrijk de wereldtitel door Hongarije in de finale van het WK voetbal met 4-2 te verslaan.
21 augustus » De Duitse atleet Karl Hein scherpt in Osnabrück het wereldrecord kogelslingeren aan tot 58,24 meter.
Dag van overlijden 10 augustus 1993
De temperatuur op 10 augustus 1993 lag tussen 9,8 °C en 17,2 °C en was gemiddeld 14,5 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 6,3 uur zonneschijn (42%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
1 januari » Tsjecho-Slowakije wordt gesplitst in Tsjechië en Slowakije.
6 januari » Zwemster Franziska van Almsick brengt in Shanghai het wereldrecord op de 100 meter vrije slag kortebaan (25 meter) op 53,46.
25 januari » In verscheidene Turkse steden houden duizenden mensen marsen uit protest tegen de moord op de prominente linkse Turkse journalist Ugur Mumcu. In Istanbul zijn volgens de politie 10.000 mensen op de been.
18 mei » In de Corsicaanse hoofdstad Ajaccio ontploffen vijf bommen, enkele uren nadat de Franse minister van binnenlandse zaken Charles Pasqua het eiland heeft verlaten.
7 juni » De Roemeense voetbalbond ontslaat bondscoach Cornel Dinu naar aanleiding van de slechte resultaten in de aanloop naar het WK voetbal 1994.
4 november » Russische troepen landen in de Georgische kuststad Poti om de haven en de spoorlijn in West-Georgië te beschermen tegen aanvallen van de rebellen van ex-president Zviad Gamsachoerdia.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I53500.php : benaderd 7 mei 2025), "Maria Margaretha Spruytte (1914-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.