De temperatuur op 9 maart 1885 lag rond de 5,2 °C. De winddruk was 11 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noorden. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 52%. Bron: KNMI
1 april » Het rooms-katholieke blad De Maasbode verschijnt voor het eerst als dagblad.
3 april » De motor van Gottlieb Daimler wordt gepatenteerd in Duitsland.
13 mei » Oprichting van de Nederlandsche Kolfbond in de sociëteit De Vereniging te Haarlem. Honderd jaar later, op maandag 13 mei 1985, krijgt de bond het predicaat Koninklijk.
17 juni » Het Vrijheidsbeeld komt aan in de haven van New York.
6 juli » Eerste tests van het vaccin tegen hondsdolheid door Louis Pasteur.
1 oktober » Het eerste nummer van De Nieuwe Gids verschijnt.
Trouwdag 15 januari 1912
De temperatuur op 15 januari 1912 was gemiddeld -0.7 °C. Er was 0.5 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
6 januari » New Mexico ratificeert de Grondwet van de Verenigde Staten van Amerika en treedt toe tot de Unie als 47ste staat.
12 februari » Er komt een eind aan de Mantsjoe Qing-dynastie met de abdicatie van de 12-jarige keizer van China Pu-Yi.
14 februari » Arizona wordt de achtenveertigste staat van de Verenigde Staten.
15 februari » In Amsterdam wordt de Stichting Bouwfonds Handwerkers Vriendenkring opgericht om joodse Amsterdammers betere huisvesting te kunnen bieden.
6 april » De Duitse zwemmer Kurt Bretting verbetert in Brussel het wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 1.02,4. Het oude record (1.02,8) stond sinds 15 april 1910 op naam van de Amerikaan Charles Daniels.
3 december » Einde van de eerste Balkanoorlog.
Dag van overlijden 26 september 1952
De temperatuur op 26 september 1952 lag tussen 9,0 °C en 13,0 °C en was gemiddeld 10,5 °C. Er was 11,6 mm neerslag gedurende 5,5 uur. Er was 1,2 uur zonneschijn (10%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
2 mei » De De Havilland Comet vliegt als eerste passagiersvliegtuig met straalmotoren van Londen naar Johannesburg.
25 augustus » Oprichting van de Boliviaanse voetbalclub Club Mariscal Braun.
23 september » Richard Nixon houdt zijn "Checkers"-toespraak (genoemd naar zijn cockerspaniël Checkers)
25 oktober » De Geïllustreerde Pers brengt het eerste Nederlandse exemplaar van het weekblad Donald Duck uit als bijlage van het damesblad Margriet.
3 december » Benoeming van de Nederlander Martin Lucas tot internuntius in India als opvolger van Leo Kierkels.
5 december » De eerste keer dat Sinterklaas op de Nederlandse televisie wordt ontvangen. Presentatrice is Mies Bouwman die deze taak vervult tot 1973.
Dag van begraven 29 september 1952
De temperatuur op 29 september 1952 lag tussen 8,3 °C en 12,2 °C en was gemiddeld 10,0 °C. Er was 2,7 mm neerslag gedurende 5,0 uur. Er was 1,1 uur zonneschijn (9%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
21 maart » Op de Waalsdorpervlakte wordt het doodvonnis van twee oorlogsmisdadigers, de Nederlander Andries Pieters en de Duitser Artur Albrecht, door een executiepeloton voltrokken.
22 april » Het VVD-kamerlid Wendelaar stelt in de Eerste Kamer vragen over het gedicht Oote oote oote Boe van Jan Hanlo.
24 juni » In Duitsland verschijnt de eerste Bild Zeitung.
25 juli » Het verdrag over de oprichting van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal wordt van kracht.
7 oktober » De streepjescode ofwel barcode werd officieel gepatenteerd.
4 december » Door een combinatie van rook (smoke) en mist (fog) vallen in Londen veel doden. Het woord smog, een samentrekking van smoke en fog is geboren.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I52517.php : benaderd 11 mei 2025), "Johannes Smit (1885-1952)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.