De temperatuur op 20 maart 1890 lag rond de 3,7 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 12 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 74 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
20 maart » Otto von Bismarck wordt ontslagen als Duits rijkskanselier.
6 april » De Fransen nemen Ségou in, en veroveren daarmee het dal van de Niger.
14 mei » Goedkeuring van de Congregatie van de Salettijnen (Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van La Salette) door Paus Leo XIII.
27 juli » Vincent van Gogh schiet zichzelf in de borst met een revolver. Aan zijn verwondingen overlijdt hij twee dagen later, op 29 juli.
29 november » In Japan wordt een nieuwe grondwet aangenomen en komt de Diet voor het eerst bijeen.
29 december » Het bloedbad van Wounded Knee vindt plaats.
Trouwdag 29 februari 1912
De temperatuur op 29 februari 1912 lag tussen 5,6 °C en 12,1 °C en was gemiddeld 8,3 °C. Er was 2,3 mm neerslag. Er was 0.6 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I51957.php : benaderd 12 mei 2025), "Helena Gezina Wilhelmina Slichter (1890-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.