De temperatuur op 16 april 1881 lag rond de 12,8 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 79%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
4 maart » James Garfield wordt beëdigd als 20e president van de Verenigde Staten
30 juni » Opening van het Széchenyibad in het Hongaarse hoofdstad Boedapest.
2 juli » President James Garfield van de VS wordt neergeschoten door Charles J. Guiteau. Hij overlijdt uiteindelijk op 19 september 1881 aan bloedvergiftiging.
23 juli » De 5-jarige Johannes Huibers, later bisschop van Haarlem, legt de eerste steen van het Centraal Station te Amsterdam.
15 augustus » Opening van de Internationale Elektriciteitstentoonstelling in Parijs.
20 september » Chester A. Arthur legt de eed af als 21ste President van de Verenigde Staten.
Trouwdag 6 oktober 1904
De temperatuur op 6 oktober 1904 lag tussen 9,2 °C en 14,0 °C en was gemiddeld 11,9 °C. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
9 februari » Frankrijk en Groot-Brittannië sluiten de Entente cordiale.
12 februari » In Amsterdam wordt de eerste tentoonstelling van de Rijwiel- en Automobielindustrie (RAI) geopend.
20 februari » Manuel Amador Guerrero treedt aan als eerste president van het onafhankelijke Panama. De volgende dag ondertekent hij een verdrag, dat de Amerikanen tegen een betaling van $ 10 miljoen de zeggenschap geeft over het Panamakanaal.
12 april » De Franse gebroeders Dufaux beproeven met succes het prototype van de helikopter.
21 mei » Oprichting in Parijs van de Wereldvoetbalbond FIFA, de Fédération Internationale de Football Association. Oprichters zijn de Nederlander Carl Hirschman en de Fransman Robert Guérin. De Engelsen zien op dat moment nog niets in zo'n bond.
10 augustus » Priesterwijding van Angelo Roncalli in Rome.
Dag van overlijden 6 maart 1948
De temperatuur op 6 maart 1948 lag tussen -1.7 °C en 16,6 °C en was gemiddeld 6,0 °C. Er was 8,3 uur zonneschijn (74%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
14 januari » Ans van Dijk wordt geëxecuteerd. Zij is de enige Nederlandse vrouw die dit na de Tweede Wereldoorlog overkomt.
13 februari » Oprichting van de Duitse sportclub 1. FC Köln na een fusie van Kölner BC 01 en SpVgg Sülz 07.
21 februari » Oprichting van de Duitse voetbalclub SC Fortuna Köln.
12 juni » Benoeming van de Nederlander Leo Kierkels tot internuntius in India.
23 augustus » Oprichting van de Wereldraad van Kerken in Amsterdam. De Nederlander Willem Visser 't Hooft wordt gekozen tot eerste secretaris-generaal.
9 december » Het Genocideverdrag wordt ondertekend.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I51599.php : benaderd 9 mei 2025), "Jantje Sibon (1881-1948)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.