De temperatuur op 20 juli 1919 lag tussen 12,4 °C en 19,8 °C en was gemiddeld 14,9 °C. Er was 10,9 mm neerslag. Er was 1,0 uur zonneschijn (6%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 maart » De Hongaarse Radenrepubliek wordt uitgeroepen (zie Béla Kun).
28 april » Officiële instelling van de Volkenbond tijdens de vredesbesprekingen in Versailles.
21 juni » In Scapa Flow wordt de Hochseeflotte tot zinken gebracht. Hierbij vallen de laatste slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.
28 oktober » Drooglegging begint. Het Amerikaans Congress keurt de Volstead Act goed, alhoewel president Woodrow Wilson een veto had uitgesproken.
1 december » Lady Nancy Astor wordt het eerste vrouwelijke lid van het Britse Parlement.
21 december » In Katowice wordt de Poolse voetbalbond (PZPN) opgericht.
Trouwdag 17 december 1941
De temperatuur op 17 december 1941 lag tussen 1,5 °C en 7,9 °C en was gemiddeld 4,3 °C. Er was 3,5 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 1,6 uur zonneschijn (21%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
20 januari » Franklin Delano Roosevelt wordt voor de derde maal als president geïnaugureerd, een unicum in de Amerikaanse geschiedenis.
9 maart » Begin van het dagboek van Etty Hillesum.
14 maart » Wolfgang Petersen, Duits filmregisseur
1 juni » Farhud - Pogrom in Bagdad, gericht tegen de Joden.
11 september » Franklin Delano Roosevelt verklaart in reactie op de Duitse aanvallen met onderzeeboten dat de Amerikaanse vloot voortaan met geweld zal reageren (FDR Fireside Chat: "On Maintaining Freedom of the Seas"), en loopt hiermee vooruit op de formele oorlogsverklaring van december 1941 (na 'Pearl Harbor').
10 december » Japanse troepen landen in de Filipijnen, bezetten Guam, en brengen de Britse schepen HMS Prince of Wales en HMS Repulse tot zinken.
Dag van overlijden 8 juli 1942
De temperatuur op 8 juli 1942 lag tussen 13,6 °C en 19,5 °C en was gemiddeld 15,7 °C. Er was 10,8 mm neerslag gedurende 2,9 uur. Er was 7,3 uur zonneschijn (44%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
27 februari » De Slag in de Javazee vond plaats waarbij de schout-bij-nacht Karel Doorman op 28 februari 1942 om het leven kwam.
8 maart » De Nederlandse mijnenveger Jan van Amstel tot zinken gebracht door een Japanse torpedobootjager.
29 april » Grote explosie bij Tessenderlo Chemie in Tessenderlo met 189 doden en enorme vernielingen. De waarschijnlijke oorzaak is de explosie van aangekoekt ammoniumnitraat dat arbeiders met dynamiet wilden laten springen.
3 mei » In concentratiekamp Sachsenhausen worden 72 Nederlanders geëxecuteerd. Het merendeel was lid van de Ordedienst.
7 september » Alle zilveren munten die in Nederland nog in omloop zijn worden door de bezetter uit roulatie genomen.
26 november » Première van de film Casablanca in New York.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I50928.php : benaderd 10 mei 2025), "Antonius Marinus Schoots (1919-1942)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.