De temperatuur op 24 september 1904 lag tussen 7,2 °C en 14,7 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was 2,0 uur zonneschijn (16%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
9 februari » Frankrijk en Groot-Brittannië sluiten de Entente cordiale.
12 februari » In Amsterdam wordt de eerste tentoonstelling van de Rijwiel- en Automobielindustrie (RAI) geopend.
21 mei » Oprichting in Parijs van de Wereldvoetbalbond FIFA, de Fédération Internationale de Football Association. Oprichters zijn de Nederlander Carl Hirschman en de Fransman Robert Guérin. De Engelsen zien op dat moment nog niets in zo'n bond.
16 juni » Op deze dag speelt het boek Ulysses van James Joyce zich af.
5 november » De Engelse atleet Alfred Shrubb vestigt het werelduurrecord atletiek in Glasgow: in één uur tijd loopt hij 18742 m.
6 november » In de haven van Moerdijk zinkt een houten aak nadat het schip lek is gestoten, 5 opvarenden verdrinken.
Trouwdag 19 februari 1927
De temperatuur op 19 februari 1927 lag tussen -5.8 °C en 2,6 °C en was gemiddeld -2.1 °C. Er was 8,3 uur zonneschijn (82%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
13 februari » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub América de Cali.
24 mei » Oprichting van de Chileense voetbalclub Universidad de Chile.
20 juni » Paus Pius XI creëert twee nieuwe kardinalen, onder wie de Belgische aartsbisschop van Mechelen Jozef Van Roey.
29 juli » Ingebruikname eerste ijzeren long, in New York.
31 oktober » Openstelling van de oude spoorweghefbrug De Hef over de Koningshaven in Rotterdam.
20 november » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de derde keer de Copa América door in de voorlaatste wedstrijd met 3-2 te winnen van titelverdediger Uruguay.
Dag van overlijden 17 maart 1978
De temperatuur op 17 maart 1978 lag tussen -0.8 °C en 6,3 °C en was gemiddeld 2,4 °C. Er was 2,9 mm neerslag gedurende 1,0 uur. Er was 2,4 uur zonneschijn (20%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
26 februari » De Nederlandse schaatsster Lenie van der Hoorn-Langelaan vestigt het werelduurrecord op de schaats in Amsterdam: in één uur tijd schaatst ze 31212,59 m.
20 mei » Het Nederlands voetbalelftal sluit de voorbereiding op het WK voetbal 1978 in Argentinië af met een 1-0 zege in en op Oostenrijk. Arie Haan maakt het enige doelpunt. PSV'er Jan Poortvliet maakt zijn debuut voor Oranje
25 juni » Gastland Argentinië wint na verlenging met 3-1 van Nederland in de finale van het WK voetbal, onder meer door twee treffers van aanvaller Mario Kempes. Het duel betekent de laatste interland voor zowel doelman Jan Jongbloed (24ste) als verdediger Wim Suurbier (60ste).
8 september » Het leger richt in Teheran en elf andere steden in Iran een bloedbad aan als honderdduizenden betogers tegen het verbod in de straat opgaan.
11 oktober » Het Nederlands voetbalelftal wint in Bern met 3-1 van Zwitserland in de kwalificatiereeks voor het EK voetbal 1980.
23 december » Italië, Sicilië, Palermo Airport: een Alitalia DC-9 stort tijdens de landing in zee. 108 mensen komen om, 21 mensen overleven de ramp, gered door vissersboten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I50796.php : benaderd 14 mei 2025), "Albertje Schoonbeek (1904-1978)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.