25 januari » Goedkeuring van het Gezelschap van het Goddelijk Woord door Paus Leo XIII.
17 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Ranheim Fotball.
1 maart » De Wuppertaler Schwebebahn wordt geopend.
22 juni » Goedkeuring van de Congregatie van de Zonen van de Heilige Familie door Paus Leo XIII.
14 september » Drie wetenschappers vinden aan de oevers van de rivier Berezovka in Siberië een buitengewoon volledig lichaam van een mammoet.
Trouwdag 11 maart 1922
De temperatuur op 11 maart 1922 lag tussen -2.1 °C en 5,3 °C en was gemiddeld 1,8 °C. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
12 februari » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub Partizán Bardejov onder de naam ŠK Bardejov.
14 maart » Oprichting van de Missio sui juris Urga in Mongolië.
11 april » Benoeming van de Nederlander Johannes Olav Smit tot apostolisch vicaris van Noorwegen.
16 april » Duitsland en de Sovjet-Unie ondertekenen het Verdrag van Rapallo.
9 juli » Johnny Weissmuller zwemt als eerste mens onder de minuut op de 100 meter vrije slag; in Alameda brengt de latere filmster (Tarzan) het wereldrecord op 58,6. Het oude record (1.00,4) stond sinds 24 augustus 1920 op naam van zijn Amerikaanse landgenoot Duke Kahanamoku.
29 november » In de graftombe van farao Toetanchamon wordt een enorme schat gevonden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I49314.php : benaderd 8 mei 2025), "Tjeerd Saadhoff (1901-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.