De temperatuur op 30 augustus 1871 lag rond de 24,7 °C. De winddruk was 7 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-oosten. De relatieve luchtvochtigheid was 82%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
Van 4 januari 1871 tot 6 juli 1872 was er in Nederland het kabinet Thorbecke III met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
18 januari » Wilhelm I wordt de eerste keizer van het Duitse Keizerrijk.
28 januari » Frankrijk capituleert tijdens de Frans-Pruisische Oorlog.
24 februari » Charles Darwin publiceert in Londen zijn Descent of Man (De afstamming van de mens).
27 maart » In Edinburgh wordt de eerste officiële rugbyinterland uit de geschiedenis gespeeld. Schotland wint op Raeburn Place van Engeland.
10 mei » Iejoor, de ezel uit Winnie de Poeh wordt gemaakt door A.A. Milne.
10 november » Journalist Henry Morton Stanley ontdekte de vermiste Schotse zendeling David Livingstone in het Afrikaanse dorpje Ujiji, en sprak daarbij de later legendarische woorden "Dr. Livingstone, I presume?".
Trouwdag 22 maart 1918
De temperatuur op 22 maart 1918 lag tussen -0.2 °C en 15,2 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 6,7 uur zonneschijn (55%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 mei » De raffinaderij van Koninklijke Olie op Curaçao wordt in bedrijf gesteld.
3 juni » Bij Château Thierry aan de Marne stoten de Duitse troepen op de gezamenlijke strijdkrachten van de Verenigde Staten en Frankrijk. Het offensief loopt dood.
20 oktober » Duitsland accepteert de voorwaarden van de Amerikaanse president Woodrow Wilson om de wereldoorlog te beëindigen.
10 november » De Duitse keizer Wilhelm II komt aan op Station Eijsden om asiel aan te vragen in Nederland.
11 november » De Britse regering erkent de onafhankelijkheid van Letland.
13 november » Geallieerde troepen bezetten Constantinopel de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk.
Dag van overlijden 27 januari 1958
De temperatuur op 27 januari 1958 lag tussen 2,6 °C en 5,4 °C en was gemiddeld 4,0 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 3,3 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
4 januari » Spoetnik 1 valt na 92 dagen in de ruimte terug op aarde.
31 januari » De Explorer 1 is de eerste succesvolle Amerikaanse satellietlancering.
14 maart » Prins Albert II van Monaco
18 maart » Het Atomium in Brussel wordt voltooid. De enorme uitvergroting van een ijzerkristal moest dienen als de blikvanger op de wereldtentoonstelling (Expo 58) van dat jaar.
2 augustus » Opening van het Ulrich-Haberland-Stadion, een voetbalstadion in de Duitse stad Leverkusen.
28 oktober » Angelo Giuseppe Roncalli wordt paus en neemt de naam paus Johannes XXIII.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I48940.php : benaderd 9 mei 2025), "Geert van Rossum (1871-1958)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.