4 januari » Utah ratificeert de Grondwet van de Verenigde Staten en treedt toe tot de Unie als 45e staat.
5 januari » In de Wiener Presse verschijnt het eerste, publieke artikel over de door Wilhelm Röntgen ontdekte röntgenstraling.
23 januari » Wilhelm Röntgen maakt voor het eerst een foto via elektromagnetische stralingen van de hand van Albert von Kölliker.
29 januari » Emile Grubbe past voor het eerst röntgenstraling toe bij de behandeling van borstkanker.
9 februari » Het eerste WK kunstschaatsen (alleen voor mannen) vindt plaats in Sint-Petersburg in Rusland.
16 augustus » Skookum Jim Mason vindt een rijke goudader in Klondike (Noordwest Canada). Binnen een jaar komen minstens 50.000 mensen hun geluk beproeven.
Trouwdag 20 maart 1920
De temperatuur op 20 maart 1920 lag tussen 2,7 °C en 13,8 °C en was gemiddeld 8,1 °C. Er was 4,7 uur zonneschijn (39%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
14 augustus » In Antwerpen wordt de zevende editie van de Olympische Zomerspelen geopend.
2 september » België wint goud op de Olympische spelen te Antwerpen in het voetbal.
5 september » België - Eerste IJzerbedevaart.
4 oktober » Oprichting van de Tunesische sportvereniging Club Africain.
5 november » Officiële ingebruikname van gemaal De Waterwolf bij Oldehove, provincie Groningen door koningin Wilhelmina.
8 november » Bruintje Beer maakt zijn debuut in de Daily Express.
Dag van overlijden 30 juni 1990
De temperatuur op 30 juni 1990 lag tussen 14,0 °C en 24,3 °C en was gemiddeld 18,2 °C. Er was 3,4 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 3,5 uur zonneschijn (21%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
18 maart » 12 schilderijen met een gezamenlijke waarde van $300 miljoen (waaronder een van Rembrandt) worden gestolen uit het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston, Massachusetts door twee dieven die zich voordoen als politieagenten. Het is de grootste kunstroof in de Amerikaanse geschiedenis, de schilderijen zijn nooit teruggevonden.
12 juli » Boris Jeltsin, de president van de republiek Rusland, kondigt op de laatste dag van het congres van de Communistische Partij aan dat hij de partij zal verlaten.
28 oktober » In Rome beslist een buitengewone Europese Raad dat de tweede fase van de EMU, de Europese economische en monetaire unie, zal beginnen op 1 januari 1994. De bevoegdheden van de Europese lidstaten betreffende geld en rentevoeten zullen overgedragen worden aan een onafhankelijke Europese Centrale Bank. Het Verenigd Koninkrijk stemt als enige tegen.
29 oktober » In Parijs ondertekenen de Franse president François Mitterrand en de Sovjet-Russische president Michail Gorbatsjov een vriendschapsverdrag.
14 november » Duitsland en Polen tekenen in Warschau een verdrag dat hun grens langs de rivieren Oder en Neisse vastlegt.
18 december » De Birmese oppositionele Nationale Liga voor Democratie (NLD) richt in een verzetskamp een eigen regering op, nu de militairen, zeven maanden na de grote verkiezingsoverwinning van de NLD, nog altijd weigeren de macht over te dragen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I44647.php : benaderd 30 april 2025), "Hinderkien Pierweijer (Santing) (1896-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.