Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 10 juli 2016.
De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 21 april 1953 lag tussen 2,9 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 11,3 °C. Er was 13,3 uur zonneschijn (93%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
7 januari » President Harry Truman kondigt aan dat de VS een waterstofbom ontwikkeld heeft.
12 maart » De Watersnoodwedstrijd tussen Frankrijk en een elftal van Nederlandse voetbalprofs in het buitenland lokt zesduizend Nederlanders naar het Parc de Princes in Parijs. Het initiatief is van Theo Timmermans en Bram Appel. De 'verloren' generatie wint met 2-1.
14 april » Invasie van de Vietminh in Laos.
18 juni » Egypte wordt uitgeroepen tot republiek en generaal Mohammed Naguib ingezworen als eerste president
8 september » Encycliek Fulgens Corona waarin paus Pius XII een Mariajaar afkondigt van december 1953 tot december 1954 tot viering van het eeuwfeest van het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria.
20 november » De Amerikaanse testpiloot Scott Crossfield vliegt als eerste tweemaal zo snel als het geluid.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I43615.php : benaderd 8 mei 2025), "Johan Adolf Paalman (1953-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.