Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 1 maart 2008.
De auteur van deze publicatie heeft toestemming van de persoon in kwestie (voor zover het een levende persoon betreft) voor het vermelden van de gegevens.
De temperatuur op 15 februari 1943 lag tussen 4,8 °C en 9,3 °C en was gemiddeld 7,1 °C. Er was 11,9 mm neerslag gedurende 4,8 uur. Er was 1,7 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
2 februari » Een Britse Pathfinder Stirling stort neer bij Hardinxveld-Giessendam (Rotterdam) in Nederland waarna de Duitsers de overblijfselen van een H2S cm-radar vonden. Het gevonden Rotterdam Gerät was de aanleiding om een wedren tegen de tijd te starten om de Britten bij te benen in de ontwikkeling van de cm-radar.
20 februari » Mexico - De vulkaan Paricutín ontstaat.
22 april » Albert Hofmann schrijft zijn eerste rapport over de hallucinogene eigenschappen van lsd.
24 mei » Admiraal Karl Dönitz laat de onderzeebootoorlog in de Noord-Atlantische Oceaan afbreken wegens de hoge eigen verliezen.
12 september » Naar eerst in 'huisarrest' gezeten te hebben wordt Benito Mussolini bevrijdt door de Duitsers, onder leiding van Otto Skorzeny.
14 oktober » In het vernietigingskamp Sobibór komen de gevangenen in opstand.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I43344.php : benaderd 7 mei 2025), "Elisabeth Adriana den Ouden (1943-)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.