De temperatuur op 8 maart 1911 lag tussen -1 °C en 7,7 °C en was gemiddeld 2,9 °C. Er was 3,2 uur zonneschijn (28%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
13 januari » Een man hakt met een schoenmakersmes in op het schilderij De Nachtwacht.
22 mei » In de Duitse havenstad Kiel loopt de Kaiser van stapel, het eerste turbine-lijnschip ter wereld.
10 juli » Brand in twaalf panden op de Dam te Zaandam, zes doden.
1 september » Anthony Fokker maakt voor het eerst een vlucht boven Haarlem met zijn eendekker Spin III.
30 oktober » In Brussel vindt onder leiding van Hendrik Lorentz de allereerste Solvay-conferentie plaats.
12 december » Hoofdstad van India wordt New Delhi, dat was voordien Calcutta .
Trouwdag 25 februari 1932
De temperatuur op 25 februari 1932 lag tussen -0.9 °C en 4,0 °C en was gemiddeld 1,2 °C. Er was 8,5 uur zonneschijn (80%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
26 januari » Ernest Lawrence vraagt octrooi aan op het cyclotron.
7 februari » James Chadwick publiceert in het tijdschrift Nature voor het eerst over het neutron, een deeltje zonder elektrische lading dat voorkomt in atoomkernen.
1 maart » Amerikaans piloot Charles Lindberghs zoon wordt gekidnapt.
13 maart » Nederland speelt zijn eerste officiële rugbyinterland. In Amsterdam wordt met 6-6 gelijkgespeeld tegen België.
20 mei » Amelia Earhart begint aan de eerste non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan door een vrouwelijke piloot.
22 juni » Catalina Tomàs wordt heilig verklaard door Paus Pius XI.
Dag van overlijden 18 maart 1998
De temperatuur op 18 maart 1998 lag tussen 3,2 °C en 11,9 °C en was gemiddeld 8,6 °C. Er was 2,4 uur zonneschijn (20%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
Van maandag 3 augustus 1998 tot maandag 22 juli 2002 was er in Nederland het kabinet Kok II met als eerste minister W. Kok (PvdA).
19 maart » Bisschopswijding van Stanisław Dziwisz, privésecretaris van de paus, James Harvey, prefect van de pauselijke huishouding, en Piero Marini, ceremoniemeester van de paus, door Paus Johannes Paulus II.
23 maart » De film Titanic wint elf Oscars en evenaart daarmee het record van Ben-Hur uit 1959.
15 mei » Bij wedstrijden in Toljatti scherpt de Russische atlete Olga Koezenkova haar eigen wereldrecord kogelslingeren (73,10 meter) aan tot 73,80 meter.
24 mei » De NS-treindienst Almelo - Mariënberg wordt overgenomen door Busmaatschappij Oostnet (thans: Arriva).
13 oktober » De NAVO eist dat Servische troepen binnen de 96 uur vertrokken zijn uit Kosovo.
14 november » Het Nederlands rugbyteam lijdt de grootste nederlaag uit de geschiedenis: de ploeg verliest in Huddersfield met 110-0 van grootmacht Engeland in een WK-kwalificatiewedstrijd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I42515.php : benaderd 8 mei 2025), "Jantien Oortwijn (1911-1998)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.