De temperatuur op 18 november 1965 lag tussen 0,3 °C en 4,7 °C en was gemiddeld 2,3 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 1,3 uur. Er was 0,4 uur zonneschijn (5%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
2 januari » Eerste uitzending van de Veronica Top 40.
11 februari » In Enschede wordt voetbalclub Stichting FC Twente 1965 opgericht.
25 mei » Roel van Duijn en anderen brengen een pamflet uit, dat geldt als het begin van de Provobeweging.
1 juli » Oprichting van de Slowaakse voetbalclub VTJ Dukla Banská Bystrica.
1 december » Blow-out van gasbron Sleen-2 bij 't Haantje (Coevorden), de enige blow-out in de geschiedenis van de Nederlandse gaswinning.
8 december » Paus Paulus VI sluit in Rome de vierde en laatste zitting van het Tweede Vaticaans Concilie.
Trouwdag 10 juni 1994
De temperatuur op 10 juni 1994 lag tussen 8,0 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 11,5 °C. Er was 3,4 mm neerslag gedurende 3,6 uur. Er was 6,8 uur zonneschijn (41%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
1 januari » De Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst (NAFTA) wordt van kracht tussen Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Als reactie begint het Zapatistisch Nationaal Bevrijdingsleger (EZLN) een guerrillastrijd tegen het Mexicaanse regeringsleger.
15 januari » De Amsterdamse wethouder Frank de Grave opent tijdens een bijeenkomst in De Balie in de stad Amsterdam "De Digitale Stad". Hij stuurt een e-mail aan de Amerikaanse vicepresident Al Gore, die echter door technische problemen niet aankomt.
1 juli » Een onderzoekscommissie van de Verenigde Naties publiceert een rapport waarin wordt geconcludeerd dat "de regering van Rwanda en de Hutu-strijdkrachten schuldig zijn aan de massaslachtingen op de Tutsi-bevolkingsgroep, die een vooropgezette en systematisch uitgevoerde campagne van genocide zijn".
29 juli » Naar schatting 150.000 mensen uit alle delen van Bangladesh betogen in de hoofdstad Dhaka voor het ophanging van de schrijfster en islamcriticus Taslima Nasreen.
25 september » De handbalsters van Denemarken winnen in Berlijn het eerste Europees kampioenschap door in de finale gastland Duitsland met 27-23 te verslaan.
28 november » In een referendum in Noorwegen wordt voor de tweede keer tegen het lidmaatschap van de Europese Unie gestemd.
Dag van overlijden 22 juni 2002
De temperatuur op 22 juni 2002 lag tussen 11,6 °C en 21,7 °C en was gemiddeld 17,7 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 3,8 uur zonneschijn (23%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
6 maart » Pim Fortuyn wint in Rotterdam met Leefbaar Rotterdam de gemeenteraadsverkiezingen.
15 maart » Regerend Europees en olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage uit Nederland is in zijn thuisbasis Heerenveen al zijn concurrenten de baas en wint de wereldkampioenschappen allround. De Duitse Anni Friesinger wint het goud bij de vrouwen.
6 april » José Manuel Barroso wordt premier van Portugal.
11 april » Mislukte staatsgreep in Venezuela.
22 mei » Paus Johannes Paulus II brengt een tweedaags bezoek aan Azerbeidzjan.
22 oktober » Herman Heinsbroek richt een eigen partij op, de Lijst Nieuwe Politiek (LNP).
Dag van crematie 26 juni 2002
De temperatuur op 26 juni 2002 lag tussen 7,5 °C en 22,7 °C en was gemiddeld 16,2 °C. Er was 10,2 uur zonneschijn (61%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
28 februari » Alleen de euro is in Finland nog wettig betaalmiddel. De markka is daarmee geschiedenis geworden.
1 april » Nederland legaliseert euthanasie.
6 mei » In Nederland wordt de politicus Pim Fortuyn vermoord.
26 mei » Zaligverklaring van Kamen Vitchev (1893-1952), Pavel Djidjov (1919-1952) en Josaphat Chichov (1884-1952), Bulgaarse priesters en martelaren, in Plovdiv door Paus Johannes Paulus II.
16 oktober » Ministers Eduard Bomhoff en Herman Heinsbroek treden af. Dezelfde dag biedt het voltallige kabinet-Balkenende I het ontslag aan aan de koningin.
9 november » Oprichting van de Venezolaanse voetbalclub Deportivo Anzoátegui uit Puerto La Cruz.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I42064.php : benaderd 11 mei 2025), "Johannes "Jos" Oldenburger (1965-2002)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.