20 april » De Rotterdamse rechtbank beëdigt Mr. A.E. van den Hoek-Kok als eerste vrouwelijke advocaat in Nederland.
16 juni » Apotheker Caleb Bradham brouwt zijn eerste flesje Pepsi-Cola.
2 augustus » Onsuccesvolle opstand van de Macedoniërs tegen het Ottomaanse Rijk.
3 oktober » In Rotterdam worden de eerste twee droogdokken in gebruik genomen.
7 oktober » Een Frans vissersschip uit Boulogne strandt bij Hoek van Holland, 13 doden.
31 oktober » Eerste opvoering van Rose Bernd van Gerhart Hauptmann.
Trouwdag 30 oktober 1929
De temperatuur op 30 oktober 1929 lag tussen 7,3 °C en 12,0 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 7,9 mm neerslag. Er was 0,1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
17 januari » Popeye, door Elzie Segar voor King Features Syndicate ontworpen, verschijnt (als bijfiguur) voor het eerst in de New York Journal.
4 maart » Herbert Hoover wordt beëdigd als 31e president van de Verenigde Staten
14 april » De eerste Grand Prix Formule 1 van Monaco wordt gereden.
15 juli » Paus Pius XI creëert één nieuwe kardinaal, de in 1996 zalig verklaarde Italiaanse aartsbisschop van Milaan Alfredo Ildefonso Schuster.
7 augustus » Oprichting van de Griekse voetbalclub Ergotelis FC.
11 september » In Rotterdam fuseren de scheepswerven Wilton en Fijenoord.
Dag van overlijden 12 juni 1977
De temperatuur op 12 juni 1977 lag tussen 8,9 °C en 24,8 °C en was gemiddeld 18,8 °C. Er was 10,2 uur zonneschijn (61%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
15 januari » Op een parkeerplaats van Spånga-Tensta, een voorstad van Stockholm, stort een viermotorig vliegtuig van de Zweedse maatschappij Skyline neer. Bij het ongeluk komen de 19 passagiers en de driekoppige bemanning om het leven.
14 februari » Invoering van 's werelds eerste telefoonkaart in Brussel.
1 juni » De demissionaire minister-president drs. Joop den Uyl is door de koningin belast met de opdracht een kabinet te vormen.
13 juli » Een grote brand in vijf opslagloodsen met boter en vlees zorgt in Elst voor vettige rookwolken en veel stankoverlast.
17 augustus » Als eerste oppervlakteschip bereikt de Russische nucleaire ijsbreker Arktika de noordpool.
18 oktober » Een aantal leden van de Rote Armee Fraktion (RAF) plegen zelfmoord in hun cel, al wordt er getwijfeld of het wel echte zelfmoorden waren. Bevrijding van een gekaapt Duits vliegtuig in Mogadishu door een elite-eenheid van de Duitse politie.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I42036.php : benaderd 12 mei 2025), "Hendrik Johan Olden (1903-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.