De temperatuur op 9 november 1904 lag tussen 8,4 °C en 14,1 °C en was gemiddeld 12,1 °C. De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
4 februari » De stoomtrawler Judith uit Vlaardingen vergaat, 9 doden.
17 februari » Première van de opera Madama Butterfly van Giacomo Puccini in het Teatro alla Scala in Milaan.
20 februari » Manuel Amador Guerrero treedt aan als eerste president van het onafhankelijke Panama. De volgende dag ondertekent hij een verdrag, dat de Amerikanen tegen een betaling van $ 10 miljoen de zeggenschap geeft over het Panamakanaal.
26 april » De Bell Telephone Company vestigt zich in Antwerpen.
21 mei » Oprichting in Parijs van de Wereldvoetbalbond FIFA, de Fédération Internationale de Football Association. Oprichters zijn de Nederlander Carl Hirschman en de Fransman Robert Guérin. De Engelsen zien op dat moment nog niets in zo'n bond.
29 juni » In Drenthe worden twee prehistorische veenlijken gevonden: het paar van Weerdinge.
Trouwdag 23 januari 1926
De temperatuur op 23 januari 1926 lag tussen 0.7 °C en 7,7 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 9,6 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
27 januari » John Logie Baird geeft de eerste demonstratie van een nieuwe uitvinding: de televisie.
4 juli » Oprichting van de Bosnische voetbalclub Borac Banja Luka.
23 juli » De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) wordt opgericht.
22 augustus » In Zuid-Afrika wordt goud ontdekt.
26 augustus » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub AC Fiorentina.
26 september » In Oslo wordt het Ullevaal Stadion geopend.
Dag van overlijden 4 november 1977
De temperatuur op 4 november 1977 lag tussen 6,2 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 8,6 °C. Er was 1,8 mm neerslag gedurende 1,4 uur. Er was 4,4 uur zonneschijn (46%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
16 januari » Buitenlandse troepen proberen de macht te grijpen in Benin, maar de door Frankrijk gesteunde poging tot staatsgreep geleid door Bob Denard mislukt waardoor president Mathieu Kérékou in het zadel blijft zitten.
22 mei » Bij een nachtelijke brand in hotel Hertog van Brabant in Brussel komen 17 mensen om het leven.
1 juni » De demissionaire minister-president drs. Joop den Uyl is door de koningin belast met de opdracht een kabinet te vormen.
23 augustus » Björn Borg lost Jimmy Connors na 160 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, maar de Zweed moet die positie een week later alweer afstaan aan de Amerikaan.
31 augustus » Het Nederlands voetbalelftal verslaat IJsland met 4-1 in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal 1978. Ruud Geels scoort tweemaal in Nijmegen. Doelman Jan van Beveren speelt zijn 32e en laatste interland voor Oranje.
6 december » Zuid-Afrika verleent het thuisland Bophuthatswana onafhankelijkheid. Dit wordt door geen enkel ander land erkend.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I41709.php : benaderd 30 april 2025), "Gerarda Antonia "Geertje" Nuiten (1904-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.