11 januari » De Britse regering stelt Portugal voor een ultimatum wat betreft de Portugese aanwezigheid in Afrika.
20 maart » Otto von Bismarck wordt ontslagen als Duits rijkskanselier.
10 juli » Wyoming wordt een staat van de Verenigde Staten.
23 november » Het Groothertogdom Luxemburg wordt losgemaakt uit de personele unie met Nederland.
23 november » Koning Willem III sterft zonder mannelijke nakomelingen. Zijn enige dochter, de 10-jarige prinses Wilhelmina, volgt hem op als Koningin der Nederlanden, onder het regentschap van haar moeder, koningin Emma.
29 november » In Japan wordt een nieuwe grondwet aangenomen en komt de Diet voor het eerst bijeen.
Dag van overlijden 15 juni 1929
De temperatuur op 15 juni 1929 lag tussen 10,2 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 14,0 °C. Er was 0.5 mm neerslag. Er was 7,2 uur zonneschijn (43%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I41616.php : benaderd 14 mei 2025), "Armine Elise Nordmann (1890-1929)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.