De temperatuur op 7 januari 1870 lag rond de 7,3 °C. De winddruk was 16 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 83%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
2 augustus » Feestelijke opening van 's werelds eerste metro, onder de Theems, nabij de Tower Bridge in Londen.
16 augustus » De veldslag bij Mars-la-Tour vormde een onderdeel van de Frans-Duitse Oorlog (1870-1871). Twee Pruisische korpsen drongen het volledige Franse Rijnleger terug naar de forten van Metz.
4 september » Keizer Napoleon III van Frankrijk wordt afgezet. De Derde Republiek wordt uitgeroepen.
27 september » Verheffing van het Apostolisch vicariaat Luxemburg tot Bisdom Luxemburg.
12 december » Joseph H. Rainey uit South Carolina wordt het eerste zwarte lid van het Amerikaans Congres.
Trouwdag 1 november 1892
De temperatuur op 1 november 1892 lag rond de 10,7 °C. Er was 7 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 98%. Bron: KNMI
15 maart » Verheffing van de rooms-katholieke apostolische prefectuur Denemarken tot het apostolisch vicariaat Denemarken.
24 mei » Octrooiaanvraag van Thomas Edison op de elektrische spoorweg.
9 september » De Amerikaanse astronoom Edward Emerson Barnard ontdekt Amalthea, de derde maan van Jupiter.
31 oktober » Inwijding van de gerestaureerde slotkapel in Wittenberg.
25 november » De Franse baron Pierre de Coubertin lanceert het idee de Olympische Spelen in moderne vorm te doen herleven.
18 december » Wereldpremière van De notenkraker van Tsjaikovski in het Mariinskitheater te Sint-Petersburg.
Dag van overlijden 8 november 1945
De temperatuur op 8 november 1945 lag tussen 7,2 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 9,4 °C. Er was 8,7 mm neerslag gedurende 6,5 uur. Er was 0.4 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
3 februari » De geallieerden bombarderen Berlijn, waarbij 3000 ton bommen neerkomt op de woonwijken.
11 maart » Bảo Đại roept de onafhankelijkheid van Vietnam uit.
18 maart » Tweede Wereldoorlog: 1250 Amerikaanse bommenwerpers vallen Berlijn aan.
17 juli » Schilder Han van Meegeren wordt gearresteerd wegens het onder de naam Vermeer verkopen van eigen schilderwerken, waaronder Emmausgangers aan museum Boymans.
14 november » In de Duitse stad Neurenberg begint het proces tegen een groot aantal nazi-leiders.
1 december » Onder leiding van Ab Goubitz wordt de eerste Nederlandse uitzending van de ochtendgymnastiek uitgezonden
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I40943.php : benaderd 6 mei 2025), "Annegien Nijemanting (1870-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.