De temperatuur op 18 mei 1895 lag rond de 7,5 °C. Er was 0.2 mm neerslag. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 94%. Bron: KNMI
8 februari » Benoeming van Henricus van de Wetering tot hulpbisschop van Utrecht.
13 februari » De gebroeders Lumière verkrijgen in Parijs patent op hun cinematograaf.
7 mei » Aleksandr Popov demonstreert radiotelegrafie voor leden van de Russische Sociëteit Natuurkunde en Chemie.
27 november » Tijdens zijn bezoek aan de Zweeds-Noorse club in Parijs ondertekent Alfred Nobel zijn testament, zodoende wordt zijn gehele vermogen aangewend om na zijn dood de Nobelprijs in te (kunnen) stellen.
15 december » Oprichting van Eintracht Braunschweig, een Duitse voetbalclub uit Brunswijk.
23 december » In Amsterdam wordt de Bouwonderneming Jordaan NV opgericht, een experiment om te zien of het mogelijk is om de erbarmelijke leefomstandigheden van de arbeidersklasse in de volkswijk de Jordaan te verbeteren zonder overheidssteun.
Trouwdag 24 mei 1922
De temperatuur op 24 mei 1922 lag tussen 16,2 °C en 33,6 °C en was gemiddeld 25,2 °C. Er was 13,2 uur zonneschijn (82%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
14 april » De Nederlandse Bachvereniging voert voor de eerste keer de Matthäus-Passion uit in de Grote Kerk van Naarden.
16 april » Duitsland en de Sovjet-Unie ondertekenen het Verdrag van Rapallo.
7 mei » België verslaat het Nederlands voetbalelftal met 2-1.
10 juni » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SV Mattersburg.
18 oktober » Oprichting van de BBC.
31 oktober » De RAI Amsterdam opent een semipermanente tentoonstellingshal aan de Ferdinand Bolstraat te Amsterdam.
Dag van overlijden 23 juli 1953
De temperatuur op 23 juli 1953 lag tussen 13,6 °C en 20,8 °C en was gemiddeld 16,7 °C. Er was 9,6 uur zonneschijn (60%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
12 maart » De Watersnoodwedstrijd tussen Frankrijk en een elftal van Nederlandse voetbalprofs in het buitenland lokt zesduizend Nederlanders naar het Parc de Princes in Parijs. Het initiatief is van Theo Timmermans en Bram Appel. De 'verloren' generatie wint met 2-1.
1 april » Het Paraguayaans voetbalelftal wint voor de eerste keer de Copa América door in de finale met 3-2 te winnen van titelhouder Brazilië.
2 juni » Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk wordt gekroond tot koningin, de eerste kroning die op televisie wordt uitgezonden.
29 juni » Oprichting van de rooms-katholieke Apostolische Prefectuur Koeweit .
11 augustus » De eerste paal wordt geslagen voor een gemeentelijke was-, bad- en zweminrichting aan het Marnixplein in Amsterdam.
31 oktober » Eerste televisie-uitzending in België door het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I39923.php : benaderd 8 mei 2025), "Christianus Muller (1895-1953)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.