19 februari » De aartsbisschoppen van Canterbury en York weerleggen in hun brief Saepius Officio de argumenten van Paus Leo XIII in zijn brief Apostolicae Curae tegen de geldigheid van de wijdingen in de Kerk van Engeland.
18 mei » Oprichting van de Chileense voetbalclub Unión Española
30 oktober » In café de Kruif aan de Houttuinen in Delft wordt de 'Delftsche Studenten Bond' opgericht.
31 oktober » Frankrijk eist het atol Bassas da India op.
31 oktober » Oprichting van de Eerste Groninger Tramway-Maatschappij.
28 december » Het toneelstuk Cyrano de Bergerac van Edmond Rostand gaat in première.
Trouwdag 12 mei 1915
De temperatuur op 12 mei 1915 lag tussen 2,7 °C en 16,7 °C en was gemiddeld 10,7 °C. Er was 5,0 mm neerslag. Er was 2,2 uur zonneschijn (14%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
17 januari » In Amsterdam wordt het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis gesticht, ten behoeve van kankerpatiënten.
14 maart » Eugene Martin, Frans autocoureur († 2006)
22 april » Tijdens de Eerste Wereldoorlog maken Duitse troepen bij Ieper (België) voor het eerst gebruik van gifgas in de Ieperboog.
24 juli » De stoomboot Eastland slaat om bij Chicago als bijna alle passagiers naar één zijde van het schip lopen: 844 mensen komen om.
5 augustus » Duitse troepen nemen de Poolse hoofdstad Warschau in.
14 september » De gemeente Amsterdam stelt de Gemeentelijken Woningdienst in, met Arie Keppler als directeur, die wordt belast met het aanpakken van de woningnood en van de krottenwijken in de binnenstad.
Dag van overlijden 7 december 1993
De temperatuur op 7 december 1993 lag tussen 3,1 °C en 6,9 °C en was gemiddeld 5,5 °C. Er was 10,5 mm neerslag gedurende 9,3 uur. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
26 januari » De Europese Gemeenschap schort de ontwikkelingshulp aan Togo op uit protest tegen het bloedig neerslaan van een betoging tegen de regering in de hoofdstad Lomé, waarbij ten minste zestien doden vielen.
11 maart » Het Europese Parlement veroordeelt Griekenland voor de behandeling van dienstweigeraars als misdadigers. Erkende gewetensbezwaarden moeten in Griekenland tweemaal zo lang dienen als dienstplichtig militairen.
7 juni » Prince verandert zijn naam naar een symbool, en hij heet vanaf nu "The Artist formerly known as Prince" (De Artiest die voorheen als Prince bekendstond) of "TAFKAP".
29 juni » Hutu-kandidaat Melchior Ndadaye wint de presidentsverkiezingen in Burundi ten koste van zittend leider Pierre Buyoya.
9 augustus » Zuid-Afrikaanse politie-agenten en soldaten beginnen een zoekactie naar wapens in zwarte woonoorden ten oosten van Johannesburg na gewelddadige botsingen tussen aanhangers van het Afrikaans Nationaal Congres en de Inkatha Vrijheidspartij, waarbij ten minste 43 doden zijn gevallen.
21 oktober » Staatsgreep in Burundi, waarbij Hutu-president Melchior Ndadaye wordt vermoord.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I39043.php : benaderd 9 mei 2025), "Antje Hendrika Missot (1897-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.