De temperatuur op 13 januari 1879 lag rond de 0.3 °C. Er was 2 mm neerslag. De winddruk was 12 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 100%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
14 maart » Albert Einstein, Duits theoretisch fysicus († 1955)
19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
15 september » In Haarlem wordt de eerste voetbalclub van Nederland opgericht, door de 14-jarige Pim Mulier. Hij noemt de club HFC, de Haarlemsche Football Club.
21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
Trouwdag 13 januari 1909
De temperatuur op 13 januari 1909 lag tussen -0.8 °C en 5,1 °C en was gemiddeld 1,3 °C. Er was 4,2 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
17 maart » Aanvaring tussen Duits en Noors schip bij de ingang van de Nieuwe Waterweg, acht doden.
1 mei » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SK Sturm Graz.
27 juni » In Etten-Leur vindt de eerste gemotoriseerde vlucht boven Nederland plaats. De piloot is de Franse luchtvaartpionier Charles de Lambert.
26 juli » In Catalonië begint de Tragische week, een opstand die hardhandig wordt neergeslagen.
15 augustus » Oprichting van voetbalclub VUC in Den Haag.
7 december » Leo Baekeland verkrijgt octrooi op bakeliet.
Dag van overlijden 7 mei 1978
De temperatuur op 7 mei 1978 lag tussen 10,3 °C en 14,0 °C en was gemiddeld 12,1 °C. Er was 0.5 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
5 april » Het Nederlands voetbalelftal wint in Tunis met 4-0 van Tunesië in de voorbereiding op het WK voetbal 1978 in Argentinië. Debutant Dick Nanninga scoort twee keer. Andere debutanten zijn Arnold Mühren en Piet Wildschut.
20 mei » Het Nederlands voetbalelftal sluit de voorbereiding op het WK voetbal 1978 in Argentinië af met een 1-0 zege in en op Oostenrijk. Arie Haan maakt het enige doelpunt. PSV'er Jan Poortvliet maakt zijn debuut voor Oranje
9 juli » Bisschopswijding van Henricus Bomers, Nederlands apostolisch vicaris van Gimma in Ethiopië.
11 juli » Ongeluk met een tankwagen met propaangas bij camping Los Alfaques in Spanje. Bij de ontploffing komen 216 mensen om het leven, onder wie 10 Nederlanders en 36 Belgen.
25 juli » Louise Brown, de eerste reageerbuisbaby, wordt geboren.
11 oktober » Koningin Juliana opent de vernieuwde Moerdijkbrug over het Hollands Diep.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I38915.php : benaderd 11 mei 2025), "Agnes van Mil (1879-1978)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.