De temperatuur op 7 maart 1920 lag tussen 1,0 °C en 13,1 °C en was gemiddeld 6,7 °C. Er was 2,7 mm neerslag. Er was 0.3 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
29 maart » In Ierland breekt een anti-Britse opstand uit.
19 mei » Oprichting van de centristische, agraristische Noorse politieke partij Senterpartiet.
3 juni » Als uitvloeisel van het Verdrag van Versailles wordt in Duitsland de dienstplicht afgeschaft.
14 augustus » In Antwerpen wordt de zevende editie van de Olympische Zomerspelen geopend.
31 augustus » De eerste steen wordt gelegd voor een nieuwe cacao- en chocoladefabriek van Ringers in Alkmaar.
2 september » België wint goud op de Olympische spelen te Antwerpen in het voetbal.
Trouwdag 29 september 1945
De temperatuur op 29 september 1945 lag tussen 6,0 °C en 16,4 °C en was gemiddeld 10,5 °C. Er was 1,7 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 5,6 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
8 april » Zutphen is bevrijd door Canadezen en de Canadezenbrug is later naar hen genoemd.
12 april » Franklin D. Roosevelt overlijdt, Harry S. Truman wordt ingezworen als president van de VS
13 april » Bevrijding van Assen.
25 juli » Winston Churchill verliest tegen de verwachting in de Britse verkiezingen.
21 oktober » Stemrecht voor vrouwen: vrouwen mogen voor de eerste keer stemmen in Frankrijk.
27 december » Het eiland Schiermonnikoog wordt als "vijandelijk vermogen" officieel onteigend door de Nederlandse staat.
Dag van overlijden 11 januari 2002
De temperatuur op 11 januari 2002 lag tussen 0.3 °C en 4,2 °C en was gemiddeld 2,4 °C. Er was 1,5 mm neerslag gedurende 2,5 uur. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
2 februari » Huwelijk van de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta.
11 februari » Oprichting van de rooms-katholieke Bisschoppelijke Hiërarchie in de Russische Federatie met het aartsbisdom Moskou en de bisdommen Saratov, Irkoetsk en Novosibirsk. Benoeming van Tadeusz Kondrusiewicz tot aartsbisschop van Moskou.
17 september » Rwanda begint met de terugtrekking van zijn troepenmacht (23.400 man) uit DR Congo.
28 september » Het Zuid-Afrikaans voetbalelftal wint de zesde editie van de COSAFA Cup door in de finale (over twee wedstrijden) Malawi te verslaan.
22 oktober » Herman Heinsbroek richt een eigen partij op, de Lijst Nieuwe Politiek (LNP).
18 november » Wapeninspecteurs van de Verenigde Naties arriveren in Irak onder leiding van Hans Blix.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Michael Jacobs, "Stamboom Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-michael-jacobs/I38045.php : benaderd 13 mei 2025), "Wubbelina Katharina Meijer (1920-2002)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.